Politie Zuid-Holland-Zuid

06/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 06-02-2008 o Persberichten District I

HARDLOPER ERNSTIG GEWOND NA AANRIJDING
(vervolgbericht 4 februari 2008)
DORDRECHT De politie zoekt mensen die het ongeval zagen waar een 60-jarige man uit Dordrecht zwaar gewond bij raakte. Het ongeval gebeurde op maandagavond 4 februari 2008 rond 17.45 uur. Het slachtoffer was aan het hardlopen op de Karel Doormanweg in Dordrecht. Een auto reed hem op de kruising met de Laan der Verenigde Naties door onbekende oorzaak aan. De man werd de lucht in geslingerd en kwam een flink eind verderop op het wegdek neer. Een ambulance bracht de 60-jarige man naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Het slachtoffer ligt daar nog steeds in zorgwekkende toestand. In het onderzoek sprak de politie inmiddels met getuigen maar zoekt nog meer mensen die iets weten of zagen van de aanrijding. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

DERTIEN OPENSTAANDE BOETES
DORDRECHT Bij een verkeerscontrole dinsdagmiddag 5 februari 2008 op de Weeskinderendijk in Dordrecht werd een 30-jarige Utrechtenaar aangehouden omdat hij zijn gordel niet omhad. Het Verkeers Handhavings Team van de politie beschikt sinds enige tijd over apparatuur waarin allerlei (gekoppelde) gegevens staan. Zo bleek bij deze man met één druk op de knop dat hij nog dertien boetes had openstaan voor een totaalbedrag van 1.537 euro. De man heeft het bedrag ter plekke betaald.

BADSCHUIM
DORDRECHT Een 47-jarige man uit Dordrecht is aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 5 februari 2008 omstreeks 10.10 uur in een winkel aan de Brouwersdijk in Dordrecht. De man stal tien flesjes badschuim met een totale waarde van 33 euro en verliet de winkel. Hij werd betrapt door het personeel en overgedragen aan de politie. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt. Hij stond tevens nog gesignaleerd voor een boete van 400 euro of 8 dagen zitten. Hij had geen geld. Hij is daarop ingesloten om de straf uit te zitten.

AANGEHOUDEN NA AANRIJDING
DORDRECHT Politiemensen hebben een 40-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij botste met zijn bestelbus tegen de achterkant van een andere auto die stopte voor het verkeerslicht. Agenten die naar de plek van de aanrijding kwamen roken een alcohollucht bij de 40-jarige. Hij had inderdaad een te hoog promillage. Hiervoor vorderde de politie zijn rijbewijs in. De aanrijding gebeurde op dinsdagmiddag 5 februari 2008 bij het Stationsplein in Dordrecht.

RUZIE BIJ BUSHALTE
DORDRECHT Na een ruzie bij een bushalte hebben agenten een 22-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Een 19-jarige man ging met drie anderen naar de bushalte op de S.M. Hugo van Gijnweg in Dordrecht om te wachten op de bus. Een van de drie, de verdachte, wilde iets terughebben van de 19-jarige en was agressief. Op een gegeven moment liep de 22-jairge op het slachtoffer af en sloeg hem met een fles. De 19-jarige verdedigde zich met zijn krukken waar hij mee liep omdat hij iets mankeert aan zijn benen. Toch pakte de verdachte hem weer. Een broer van het slachtoffer die aankwam haalde de twee uit elkaar. Kort hierop arriveerde de politie. Het slachtoffer had verwondingen aan zijn gezicht. Agenten hielden de 22-jarige man aan die een vlindermes bij zich had en ook wat verwondingen had opgelopen door de ruzie. Het incident gebeurde op dinsdagavond 5 februari 2008.

VERNIELING
DORDRECHT Twee mannen van 21 en 23 jaar uit Dordrecht en Papendrecht zijn aangehouden voor vernieling. Op woensdag 6 februari 2008 rond 00.55 uur liep een groepje van vijf over de Cornelis de Wittstraat in Dordrecht. Twee van hen trokken een straatnaampaal om. Agenten zagen dat gebeuren en een politieman hield direct de 23-jarige verdachte aan. De andere rende weg maar op het Achterom volgde alsnog zijn aanhouding.

AANHOUDINGEN NA ACHTERVOLGING
DORDRECHT Na een achtervolging hebben agenten twee aanhoudingen verricht. Politiemensen zagen op woensdag 6 februari 2008 rond 03.00 uur een auto staan op de Stationsweg in Dordrecht. De auto reed weg. De politie ging achter het voertuig aan en zette het stopteken aan. Er zaten twee personen in de auto die niet stopte. Uiteindelijk zette de bestuurder de auto stil op de Visbrug. De bedrading hing in de auto los en het contactslot was doorverbonden. Hierop hielden de politiemensen de twee inzittenden, mannen van 17 en 19 jaar uit Groningen en Schiedam aan.

NEPGOUD
ZWIJNDRECHT Twee Roemenen, een vrouw van 37 jaar en een man van 36 jaar, zijn aangehouden oplichting. Dit gebeurde op dinsdagmorgen 5 februari 2008 in het winkelcentrum aan het Hof van Holland in Zwijndrecht. De twee boden zogenaamde gouden ringen te koop aan. Medewerkers van de beveiliging droegen ze over aan de politie. Politieagenten namen de ringen in beslag. Onderzoek bij een juwelier wees uit dat het om nepgouden ringen ging. De twee zijn meegenomen naar het bureau en daar ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek.