Gemeente Etten-Leur

GGD doet onderzoek naar binnenmilieu op scholen

GGD doet onderzoek naar binnenmilieu op scholen

De GGD gaat als uitvoerder van het project "Ventilatie-advies op maat" vijf scholen in Etten-Leur de komende tijd doorlichten op de kwaliteit van het binnenmilieu. Het gaat om De Springplank, De Bombardon, Het Carillon, Vincent van Goghschool en de Vier Heemskinderen. Op dinsdag 12 februari a.s. voert het Bureau Gezondheid, Milieu en Veiligheid van de gezamenlijke GGD'en in Noord-Brabant en Zeeland de eerste meting uit in Etten-Leur, op de Vincent van Goghschool.

Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat het binnenmilieu op scholen vaak zeer slecht is. Dit leidt in veel gevallen tot verminderde leerprestaties, hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën en astma aanvallen bij leerlingen en docenten.

Met behulp van een "Ventilatie-advies op maat" geeft de GGD aan hoe scholen het binnenmilieu in klaslokalen kunnen verbeteren. In één van de lokalen wordt een meting uitgevoerd. Daarnaast vindt er een inspectie van alle lokalen plaats, waarbij vooral naar de ventilatiemogelijkheden wordt gekeken. De resultaten van dit onderzoek worden op 12 februari om 15.45 uur gepresenteerd aan het team van de school. Wethouder Theo Vaes, portefeuillehouder van onderwijs, is hierbij aanwezig. Hij zal een CO2-stoplichtenmeter en het bijbehorende lespakket overhandigen aan mevrouw Wedage, locatieleider van deze school.

Het resultaat van het "Ventilatie-advies op maat" moet zijn dat de kwaliteit van het binnenmilieu op de betrokken scholen aanmerkelijk verbetert, zodat klachten als vermindering van leerprestaties, vermoeidheid e.d. door een slecht binnenmilieu op school worden tegengegaan. Om de kwaliteit van het binnenmilieu nog verder te verbeteren, kunnen in sommige gevallen en op termijn ook bouwkundige aanpassingen van de ventilatievoorzieningen nodig zijn.

Voor informatie over dit project kan contact opgenomen worden met Natascha van de Riet, milieugezondheidskundige van het Bureau Gezondheid, Milieu & Veiligheid van de GGD'en Noord-Brabant en Zeeland, 0900-3686868

Klik & Bestel
Klik & Meld

Week in...week uit
Gids/plattegrond

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl