Gemeente Midden Delftland


---

inspraak speeltoestellen

---

Inspraak bij de inrichting van speeltoestellen in de wijken (06-02-2008)

Groot en klein krijgt inspraak bij de inrichting van de speelplaatsen in de wijken

Het initiatief van de gemeente om (ook) kinderen met ideeën en wensen te laten komen voor de speelplaatsen in de wijken slaat erg goed aan bij de inwoners, bij klein en bij groot.

Jan de Ronde heeft namens de gemeente van ongeveer 30 kinderen in de wijk Rozemarijn in Schipluiden hun wensen voor de inrichting van de speelplaats aan de Schouw/Westlander in ontvangst genomen. De kinderen hebben op een lucratieve manier aan Jan duidelijk gemaakt hoe zij hun speelplaats willen hebben: door het te tekenen op een rol behang. Op de fotoâs is te zien hoe de kinderen hun ontwerp showen.

De gemeente heeft beloofd om rekening te houden met de wensen van de kinderen en hun ouders bij het laten ontwerpen van de speeltoestellen. Op basis van de reacties en wensen maken producenten van speeltoestellen inrichtingsvoorstellen. Uiteindelijk wordt medio april een aantal ontwerpen aan de bewoners gepresenteerd. De uitslag van de stemming is doorslaggevend voor de definitieve inrichting. Simpel gezegd: âmeeste stemmen geldenâ. Daarna wordt het gekozen plan uitgevoerd.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met de heer J.P. de Ronde, telefoonnummer (015) 380 41 93.

---