Vereniging Spierziekten Nederland

Nieuws

Passend onderwijs: voor ieder kind een passende plek

De Tweede Kamer heeft in december ingestemd met de invoering van 'Passend onderwijs'. Waarschijnlijk kunnen meer kinderen met een beperking beter integreren in het regulier onderwijs. Een overlegorgaan van betrokken organisaties en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) gaat de invoering van het Passend onderwijs begeleiden. De CG-Raad, vertegenwoordiger van de gezamenlijke ouderorganisaties, zit in dit overleg.

Passend onderwijs wil zeggen dat het onderwijs in principe gericht moet zijn op álle leerlingen, ook zogeheten zorgleerlingen. Iedere leerling krijgt een passend onderwijsaanbod via een reguliere school of speciaal onderwijs. De invoering van Passend onderwijs gaat niet van de ene op de andere dag. Er is een invoeringsplan opgesteld. Een landelijk volgsysteem maakt deel uit van het invoeringsplan. De tussentijdse bevindingen met de invoering van Passend onderwijs worden bekend gemaakt via www.passendonderwijs.nl.
06 februari 2008

VSN - Lt. gen. van Heutszlaan 6 - 3743 JN Baarn tel: 035-5480480 Spierziekten Infolijn: 0900-5480480 - E-mail: vsn@vsn.nl - Postbank 1422400