Dienstenbond CNV

Nieuws

6 februari 2008

Geen nieuwe cao bij tabakszaken, verfwinkels en dierenwinkels

Het personeel in de detailhandel dat valt onder de cao van de Samenwerkende Branches Detailhandel (SBD) heeft massaal het eindbod van de werkgevers verworpen. De SBD cao geldt voor werknemers van Dierenspeciaal-zaken, Lederwaren en Reisartikelen, Muziekinstrumenten en Bladmuziek, Verf en Behang, en Tabaksartikelen. Een nieuwe cao zou mogelijk ook voor de Ambulante Handel gaan gelden.

CNV Dienstenbond vindt het onbegrijpelijk dat werkgevers niet willen inzien dat het werken binnen de SBD uiterst onaantrekkelijk wordt gemaakt door het afschaffen van de toeslagen voor het werken op bijzondere uren en een veel te laag loonbod. De werkgevers hebben 4,75% geboden voor twee jaar. Als je dit afzet tegen de 3% die CNV Dienstenbond alleen al voor 2007 vraagt, is het werkgeversbod veel te weinig!

Wat gebeurt er zonder een cao? CNV-bestuurder Martijn den Heijer wijst in een nieuwsbrief die aan de leden is verstuurd erop dat de oude cao nog wel een nawerking kan hebben. Kijk voor meer informatie bij Nieuws/Handel op deze site.

De cao SBD geldt voor ongeveer 22.000 medewerkers.