Opnieuw doorbraak in makelaarstarieven

06/02/2008 12:10



Livy.nl



Consument kan via Livy.nl prijs terugbrengen tot nul euro
Opnieuw doorbraak in makelaarstarieven

ALMERE - Consumenten die hun woning willen verkopen kunnen voortaan zelf makelaar spelen op de nieuwe website www.livy.nl. Als ze er niet uitkomen bij het taxeren van de woning, het regelen van bezichtigingen of het maken van foto's kunnen ze bij elke stap een NVM-makelaar inhuren. Door per geleverde dienst te betalen bepaalt de consument zelf het tarief van de makelaar.

Het is de eerste keer in Nederland dat makelaars de consument wegwijs maken in hun eigen werkwijze en geen totaaltarief, maar een tarief per geleverde dienst berekenen. Normaal gesproken betaalt de consument een percentage van de verkoopprijs of een vast tarief voor de makelaar.

De Stichting Livy in Almere is een initiatief van een groep NVM-makelaars. Dit jaar zullen 320 erkende makelaars zich aansluiten. Zij beseffen dat ze door de opkomst van woningverkopen via Internet veel klanten aan het verliezen zijn. Via Livy.nl bieden ze de consument de mogelijkheid via zelfwerkzaamheid geld te besparen, maar ook om op een simpele manier een makelaar in te schakelen.

Op de website biedt Livy.nl de consument eenvoudige zogeheten makelaarstools aan. Bijvoorbeeld om zelf een woningpresentatie te maken, compleet met foto's, video's, woninggegevens, persoonlijke tekst en uitleg. Ook krijgt de Livy-gebruiker tips en adviezen uit de makelaarswereld.

Via de website kan de consument in een persoonlijk dossier alle gegevens over de verkoop bijhouden, afspraken maken, bezichtigingen regelen, onderhandelen over de prijs en de overdracht organiseren. Een woning kopen via Livy.nl verloopt via een vergelijkbaar stappenplan. Van het vinden van een woning tot en met de feitelijke overdracht.

,,Andere websites verzamelen vaak een zo groot mogelijk aanbod aan woningen, maar je kunt er niet zomaar je huis op verkopen. Op onze website is alles transparant gemaakt. Je wordt door het hele proces begeleid. Je kunt zoveel mogelijk zelf doen en geld besparen of kiezen voor zekerheid en sommige zaken of alles aan de makelaar overlaten", legt Marc Kuipers van Livy het concept uit.

Uit een prijsvergelijking met andere websites waarop consumenten hun huis kunnen verkopen blijkt dat Livy.nl in alle gevallen goedkoper uitvalt voor de consument. Zelfs wanneer de consument kiest voor alle makelaarsdiensten.

Voor meer informatie: www.livy.nl





http://www.livy.nl