AutoRai

Meriva Concept: visie op toekomstige kleine MPV van Opel

(2/6/2008)
Met de Meriva Concept creëert Opel op het internationale Auto Salon van Genève (6 tot en met 16 maart 2008) een geheel nieuwe wereld van flexibiliteit in MPVâs. Deze visie op een toekomstige kleine MPV, een segment dat de huidige Meriva sinds zijn introductie in 2003 aanvoert, is veel meer dan een oppervlakkige facelift.

âWe onthullen een innovatieve benadering voor nog meer flexibiliteit in de MPVâs van Opel,â aldus Alain Visser, Chief Marketing Officer, GM Europe, voor het debuut van de concept car in Genève. âMet het Flex7-systeem van de Zafira en het FlexSpace-concept van de Meriva luidde Opel een nieuw tijdperk in op het gebied van interieurflexibiliteit, een tijdperk dat de wereld van de auto belangrijk zou veranderen. "Met de Zafira, Meriva en binnenkort ook de Agila oogst Opel heel wat succes in het MPV-segment, die zich kenmerken door het feit dat de motorkap en bagageruimte visueel één geheel vormen met het passagierscompartiment. In 2007 vonden bijna 335.000 exemplaren van de Zafira en Meriva een eigenaar. Vandaag de dag is één op de vijf Opels een MPV terwijl dat voor de gehele markt slechts één op de acht is.

De Meriva Concept vertaalt de nieuwe designtaal van het merk naar het segment van de kleine MPVâs en diept die nog verder uit. Van opzij valt hij op door zijn dikke wigvormige lijn, een typisch designelement dat het eerst te zien was op de GTC Coupé en de Flextreme concept cars. Minstens even opvallend is de gebogen raamlijn ter hoogte van de B-stijl, die de achterpassagiers een uitstekend zicht rondom biedt. Achteraan verwijzen de lichtblokken en andere elementen naar de Insignia, Opels nieuwe middenklasser die in de herfst van dit jaar wordt gelanceerd. Het MPV-dak loopt naar achteren toe licht af en onderstreept het dynamische karakter van de auto.