Gemeente Coevorden

Herinrichting Weeshuisweide Coevorden begint eind februari

De aanpak van de Weeshuisweide en de herstructurering van de Aleida Kramersingel in het centrum van Coevorden begint eind februari. De uitvoering van de werkzaamheden door Roelofs Wegenbouw is opgesplitst in twee fasen.

In fase 1 worden alle werkzaamheden rond de Aleida Kramersingel, de motte (verhardingen rondom kasteel), de nieuwe citadellen en een groot gedeelte van de Weeshuisweide uitgevoerd. Fase 1 begint, afhankelijk van het weer, eind februari. Enkele weken later, omstreeks eind maart, gaat de Aleida Kramersingel op de schop. Een deel van deze straat wordt eenrichtingsverkeer en er komen nieuwe parkeerplaats naast het verpleeghuis. Deze nieuwe parkeerplaatsen worden eerst aangelegd voordat de parkeerplaats naast het gemeentehuis verwijderd wordt. Van eind maart tot eind mei is de Aleida Kramersingel afgesloten voor het verkeer. Het gemeentehuis blijft wel bereikbaar voor voetgangers.

Voor 1 juli is het werk in fase 1 afgerond. Fase 2 betreft het gebied op de Weeshuisweide aan de kant van de Weeshuisstraat. Dit gedeelte wordt aangelegd als de bouw van het nieuwe multifunctionele gemeentehuis is voltooid. Dit is het in rood omcirkelde gebied op de bijgevoegde kaart.

Weeshuisweide