Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 6 februari 2008

Fietsendief op heterdaad betrapt

Wierden

Een 19-jarige man uit Rijssen werd in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari aangehouden, omdat hij op heterdaad werd betrapt terwijl hij een fiets probeerde te stelen op het station in Wierden.

Surveillerende agenten zagen woensdag 6 februari omstreeks 00.20 uur op de Rijssensestraat in Wierden een man met een afgesloten fiets lopen. Even later zagen de agenten dezelfde man, zonder fiets, weer richting het station lopen. Desgevraagd bleek dat de jongen de fiets in een verderop gelegen sloot had gegooid. De jongen verklaarde de fiets te hebben weggenomen bij het station in Wierden.

De man, een 19-jarige Rijssenaar, werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij werd ingesloten. In de loop van woensdagochtend 6 februari kon de man weer in vrijheid gesteld worden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-015416)

Meisje op fiets gewond bij aanrijding

Hengelo

Een 14-jarig meisje uit Hengelo raakte dinsdag 5 februari gewond, toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een 54-jarige automobilist uit Hengelo. De aanrijding vond plaats op de rotonde tussen het Industrieplein en de Gieskesstraat in Hengelo.

Op dinsdag 5 februari werd omstreeks 20.45 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de rotonde tussen het Industrieplein en de Gieskesstraat in Hengelo. Ter plaatse bleek dat een 14-jarig meisje uit Hengelo op de rotonde fietste, toen zij door een 54-jarige automobilist uit Hengelo werd aangereden. De man verklaarde door de regen slecht zicht te hebben gehad, en zodoende het meisje over het hoofd te hebben gezien.

Het 14-jarige meisje uit Hengelo raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. (08-015388)

Bijrijdster gewond bij aanrijding

Vriezenveen

Een 84-jarige vrouw uit Hengelo raakte dinsdag 5 februari gewond, toen zij als bijrijdster in een auto betrokken raakte bij een aanrijding op de kruising van de Westerveenweg en de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen.

Op dinsdag 5 februari werd omstreeks 17.30 uur gemeld dat er een aanrijding had plaatsgevonden op de kruising van de Westerveenweg en de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen. Ter plaatse spraken agenten met een 55-jarige vrouw uit Hengelo. Zij vertelde dat zij met haar auto over de Nieuwe Daarlerveenseweg reed, komend vanuit de richting van Daarlerveen. Op de kruising met de Westerveenweg wilde zij linksaf slaan. Bij het afslaan verleende de 55-jarige geen voorrang aan een 29-jarige automobiliste uit Vroomshoop, die op de Westerveenweg reed. De 29-jarige kon een aanrijding niet meer voorkomen.

Bij de aanrijding raakte een 84-jarige vrouw uit Hengelo, die als bijrijdster in de auto zat bij de 55-jarige Hengelose, gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-015333)

Jongen aangehouden voor diefstal pinpas

Borne

Een 15-jarige jongen uit Borne werd dinsdag 5 februari aangehouden, omdat hij uit de woning van een 68-jarige plaatsgenoot een pinpas had weggenomen en daarmee geld had gepind.

Op maandag 17 december meldde een 68-jarige man uit Borne dat sinds vrijdag 14 december zijn pinpas vermist was. Op donderdag 3 januari deed de man aangifte, omdat in het weekend voorafgaand aan de melding geld was opgenomen van zijn rekening. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van het onderzoek kon op dinsdag 5 februari een 15-jarige jongen uit Borne worden aangehouden in verband met het wegnemen van de pinpas.

De 15-jarige meldde zich dinsdagochtend zelf op het politiebureau in Borne. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Hengelo, waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (08-001238)

Controles in Hengelo-Zuid

Hengelo

Het wijkteam Hengelo-Zuid van de politie Twente voerde op dinsdag 5 februari verschillende controles uit. 's Middags werd bij meerdere basisscholen in de wijk parkeergedrag gecontroleerd. 's Avonds werden inwoners van de wijk die nog openstaande boetes hadden bezocht.

Op dinsdag 5 februari voerde het wijkteam Hengelo-Zuid van de politie Twente controles uit in de wijk. Tussen 15.00 uur en 16.00 uur werd bij verschillende basisscholen in de wijk gecontroleerd op parkeergedrag van ouders die hun kinderen uit school haalden. Omdat kleine kinderen tussen de auto's moeten oversteken en daarbij slecht zichtbaar voor naderend verkeerd, ontstaat een verkeersonveilige situatie. Hoewel enkele ouders aangesproken moesten worden op hun parkeergedrag, reageerden de meeste ouders positief op de controle.

In de loop van de avond werden controlerende werkzaamheden voortgezet in de wijk. In totaal werden 24 adressen bezocht in verband met bewoners met openstaande boetes. Een 34-jarige Hengelose werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten, omdat zij een openstaande boete had van ruim 200 euro of 3 dagen hechtenis. Tevens had de vrouw nog 8 dagen hechtenis en een andere openstaande boete van ruim 370 euro open staan. Op 16 adressen werden zogenaamde niet onherroepelijke bevelen betekend aan de betrokkenen. Op twee adressen werden boetes geïnd van respectievelijk 225 euro en 234 euro. (08-015328 / 08-015374)

Jongeren aangehouden voor vernielingen

Almelo

Vijf Almelose jongens, variërend in leeftijd tussen 13 en 15 jaar, werden dinsdag 5 en woensdag 6 februari aangehouden. De jongens worden ervan verdacht op zaterdag 19 januari vernielingen te hebben gepleegd bij een autobedrijf aan de Bornsestraat in Almelo.

Op maandag 21 januari deed de 54-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Bornsestraat in Almelo aangifte van vernieling. Hij verklaarde dat tussen zaterdagmiddag 19 januari rond 16.15 uur en maandagochtend 21 januari rond 08.00 uur verschillende auto's vernield waren bij zijn bedrijf. De politie stelde een onderzoek in naar de gepleegde vernielingen. Aan de hand van tips, die naar aanleiding van een getuigenoproep binnenkwamen, kwam de politie een groepje jongeren op het spoor die de vernielingen vermoedelijk gepleegd hebben.

Dinsdag 5 februari hield de politie vier Almelose jongens, variërend in leeftijd tussen 13 en 15 jaar, aan. Een 14-jarig vriendje werd woensdagochtend 6 februari aangehouden in verband met de gepleegde vernielingen. Alle jongens zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Zij zullen worden doorverwezen naar Justitie. (08-008802)

Hieronder, cursief gedrukt, het persbericht van maandag 21 januari j.l.:

Politie zoekt getuigen vernielingen

Almelo

Bij een autobedrijf aan de Bornsestraat in Almelo werden tussen zaterdagmiddag en maandagochtend meerdere auto's vernield. De politie is op zoek naar getuigen.

Op maandag 21 januari deed de 54-jarige eigenaar van een autobedrijf aan de Bornsestraat in Almelo aangifte van vernieling. Hij verklaarde dat tussen zaterdagmiddag 19 januari rond 16.15 uur en maandagochtend 21 januari rond 08.00 uur verschillende auto's vernield waren bij zijn bedrijf.

De aangever vertelde dat op het terrein van zijn bedrijf met enkele van zijn auto's gereden was. Tevens waren verschillende ruiten van auto's en een caravan vernield. Hoe de vandalen zich toegang hebben verschaft tot het bedrijf is nog onduidelijk.

De politie wil graag in contact komen met mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben, wat verband kan houden met de gepleegde vernielingen. Zij kunnen contact opnemen met de politie Twente - afdeling Almelo, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-008802)

Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Markelo

Een 36-jarige vrouw uit Markelo raakte dinsdag 5 februari gewond, toen zij met haar auto over de kop vloog, nadat zij op de Rijssenseweg in Markelo de macht over het stuur was verloren.

Op dinsdag 5 februari werd omstreeks 15.20 uur gemeld dat er een auto over de kop was gevlogen op de Rijssensestraat in Markelo. Ter plaatse bleek, dat een 36-jarige vrouw uit Markelo over de Rijssensestraat was gereden. Op een gegeven moment raakte zij met haar auto in de berm. Toen zij probeerde bij te sturen om uit de berm te komen, kwam zij aan de andere zijde van de weg opnieuw in de berm terecht. Hierbij raakte de 36-jarige de macht over het stuur kwijt. De vrouw raakte een verkeersbord en reed vervolgens een weiland in. In het weiland sloeg de auto twee maal over de kop, om uiteindelijk op het erf van een nabijgelegen woning tot stilstand te komen.

Bij het ongeval raakte de 36-jarige vrouw uit Markelo gewond. Zij werd met onbekend letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Deventer. (08-015254)

tel.: 053-4555588


---- --