Ingezonden persbericht


Persbericht Nederlands

Gender Team volgt Pakistaanse Verkiezingen en opent een update hotline in den Haag

Den Haag, 4 februari 2008- Gender Concerns International leidt een vrouwelijk team van experts op een gender-monitoring missie (12-20 februari) naar Pakistan tijdens de verkiezingen deze maand. Na de moord op Benazir Bhutto, willen wij het belang van de rol van vrouwen in het proces van democratisering onderstrepen.

Voor de directeur van Gender Concerns International, Sabra Bano, is deze missie een expansie van het werk waar ze met haar Secretariaat Gender & Democracy al jaren mee bezig is. 'Nu dat wij hebben samengewerkt met figuren zoals Nawal el-Sadawi, Egypte's eerste vrouwelijke kandidaat', zegt mevr. Bano, 'en nadat wij de politieke carrières van vrouwen in het Midden Oosten, Zuid Amerika en Afrika jaren met belangstelling gevolgd hebben, vinden wij het heel spannend om onze eerste verkiezingingsmonitoring missie te maken.

Met haar team van delegaties, hoopt Ms. Bano om een waardevolle bijdrage te maken tijdens de verkiezingstijd van een land dat in het verleden vaker getroffen is door politieke instabiliteit. De doelstelling van de missie is niet alleen om ervoor te zorgen dat het verkiezingsproces op een transparante en eerlijke manier uitgevoerd wordt, maar ook dat het genderaspect niet verwaarloosd wordt. De delegatie zal daarom niet alleen uit journalisten en politici bestaan, maar ook uit vrouwen die ervaring hebben met het genderdimensie.

Contact:
Sabra Bano, Mobile: 00 31 (0) 653965784 or

Gender Concerns International
Laan van Meerdervoort 70 2517 AN, The Hague
T: +31 (0) 70 - 4445082, F: + 31 (0) 70 - 4445083
E: Info@genderconcerns.nl, W: www.genderconcerns.nl

Note
Gender Concerns International (GCI) is een in Nederland gevestigde internationale ontwikkelingsorganisatie, dat zowel op nationaal als internationaal niveau opereert. Nationale initiatieven en nationale steun kan aanmerkelijk bijdragen aan onze internationale samenwerkingsprojecten. GCI werd in januari 2004 opgericht door een groep experts en specialisten met professionele werkervaring en interesse in de genoemde werkvelden.