ChristenUnie


Kuiper: Meeste kritiek op ChristenUnie wel erg gemakkelijk

Kuiper: Meeste kritiek op ChristenUnie wel erg gemakkelijk

woensdag 06 februari 2008 12:21 Nu de ChristenUnie regeert en compromissen sluit, is de kritiek niet van de lucht. Maar de meeste kritiek is wel erg gemakkelijk. Dat schrijft Roel Kuiper, Eerste Kamerlid voor de ChristenUnie, in het opinieblad CV Koers. Hij hekelt de kritiek dat de ChristenUnie zou veranderen, nu ze aan de macht is. Het is volgens hem onterecht om meeregeren en compromissen sluiten te bestempelen als 'schuiven' in overtuigingen.

"Zijn we dan vergeten dat we in een coalitieland leven? Zou het zo zijn dat vertegenwoordigers van de ChristenUnie die al vele jaren christelijke politiek bedrijven, nu ineens hun overtuiging vergeten zijn?"

Nuchter
Kuiper haalt uit naar verschillende criticasters, onder wie Andries Knevel die sprak van een `paradigmashift'. "Nog bonter maakt het Reformatorisch Dagblad het. Hoofdredacteuren en oud-hoofdredacteuren menen daarin de ChristenUnie de les te moeten lezen en suggereren dat de ChristenUnie bijbelse principes loslaat. Mag het een tikkeltje nuchterder? Is het niet zaak nu schouder aan schouder te staan en iets te bereiken? Dat lijkt me in elk geval beter dan in gemakkelijke kritiek te vervallen en de integriteit van een partij aan te vallen die zelf zegt in haar overtuiging niet veranderd te zijn."

Volgens Kuiper heeft de ChristenUnie juist `een mooi stempel kunnen zetten op het coalitieakkoord, maar kan het tegelijkertijd als kleinste partij in de coalitie niet een beleid afdwingen dat haar principes precies vertolkt'.

---


* Het artikel van Kuiper in CV Koers

(Foto: Gerhard van Roon)