Toename marktwerking in eerstelijns gezondheidszorg

06/02/2008 14:34



Independer



Voor consumenten is het vaak lastig om een passende huisarts in de buurt te vinden die ook nog patiënten aanneemt. Op de vergelijkingssite Independer.nl is het nu mogelijk om direct contact te leggen met een huisartsenpraktijk die patiënten aanneemt. Uit een tevredenheidsonderzoek blijkt dat 73% van deze contactverzoeken leidt tot een inschrijving bij de praktijk. 77% van de consumenten is tevreden tot zeer tevreden over deze eenvoudige manier van contact leggen

Huisartspraktijken die reeds een contactmogelijkheid op Independer.nl hebben, reageren erg positief op deze mogelijkheid om nieuwe patiënten met hen in contact te brengen. Voor deze dienstverlening, die op dit moment nog kosteloos is, zullen huisartsen op termijn een vergoeding gaan betalen.

Op basis van postcode, afstand tot de praktijk en voorkeur voor man of vrouw krijgt de bezoeker een overzicht van alle beschikbare huisartsen inclusief speciale spreekuren en type praktijk. Vervolgens kan de bezoeker een online contactformulier een kennismakingsgesprek aanvragen bij een huisarts. De praktijk neemt vervolgens zelf rechtstreeks contact op met de consument.

"Deze trend naar toenemende marktwerking is nieuw in de eerstelijns gezondheidszorg", zegt Diederik de Groot, woordvoerder van Independer.nl. In 2007 zijn er 250.000 bezoeken geweest aan deze huisartsenvergelijking. Naast huisartsen biedt Independer ook een overzicht van alle fysiotherapeuten in Nederland. Binnenkort zal ook hier een contactmogelijkheid aan worden toegevoegd.





http://www.independer.nl