Colo, vereniging kenniscentra beroepsonderwijs bedrijfsleven


Kansen op werk stijgen volgens de kenniscentra sterk

De kenniscentra hebben sinds begin februari 2008 het overzicht op de websites Kans op stage en Kans op werk volledig geactualiseerd. Het blijkt dat in vergelijking met vorig jaar het aantal kwalificaties met goede vooruitzichten op werk sterk is gestegen. De kenniscentra maken prognoses wat de kans is op werk nadat de opleiding is afgerond en hebben daarmee een unieke indicator om te laten zien wat mogelijkheden voor schoolverlaters zijn in de verschillende kwalificaties/opleidingen. Bij bijna 60% van de opleidingen zien kenniscentra een groeiend aantal mogelijkheden voor deelnemers op de arbeidsmarkt.

De goede verwachtingen vertalen zich ook op regionaal niveau. In ieder van de zes 6 CWI-districten wordt dat zichtbaar. Bij de meeste kwalificaties worden de toekomstverwachtingen optimistischer ingeschat. In een kleiner deel van de opleidingen zijn de verwachtingen minder kansrijk.

De kansen op een stageplaats voor de afzonderlijke beroepsopleidingen waren vorig jaar al over het algemeen goed. Voor dit schooljaar zijn deze verwachtingen zelfs nog beter. Dit zijn indicaties dat deelnemers over het algemeen gemakkelijker een stage of leerwerkplek kunnen vinden.

De websites waar het landelijke en regionale overzicht van de stage en werkkansen van kwalificaties wordt getoond zijn www.kansopwerk.nl en www.kansopstage.nl