Gemeente Hoorn


Onderhoud aan riolering Tinnegieter, Porder en Baljuw

6 februari 2008 - In de periode van 11 februari tot en met eind juni 2008 wordt aan de riolering van de Tinnegieter, Porder en Baljuw gewerkt. Voor deze werkzaamheden zal ook de straat worden open gebroken. De aannemer de Bie & Seignette geeft middels borden aan welke delen van de straat worden afgesloten.

Uit onderzoek aan de riolering van de Tinnegieter, Porder en Baljuw is gebleken dat het riool niet goed afstroomt en dat het deels kapot is. Tevens is de asfaltering en bestrating toe aan groot onderhoud.

Om het riool weer in goede staat te krijgen wordt een groot deel van het riool vervangen en een aantal plaatselijke reparaties uitgevoerd. Om dit werk uit te kunnen voeren moet de bestaande asfaltverharding en fundering verwijderd worden. Na het vervangen van de riolering wordt een nieuwe bestrating van lichtgele betonstraatstenen aangebracht. Daarnaast worden ook de trottoirs opnieuw bestraat. De straten waar nu al een tegelverharding ligt, worden na de aanleg van het riool opnieuw bestraat.