Het Nederlandse Rode Kruis

Persberichten

Rode Kruis helpt duizenden vluchtelingen uit Tsjaad

Het Internationale Rode Kruis helpt duizenden vluchtelingen in Kameroen en helpt met onderdak, tentzeilen, dekens, muggennetten en hygiëne kits.
Daarnaast streeft het Rode Kruis ernaar de vluchtelingen te voorzien van schoon drinkwater en wil 500 latrines te bouwen. Het aantal vluchtelingen uit Tsjaad is de laatste dagen toegenomen, al zo'n 30.000 mensen zijn gevlucht voor het geweld. Het Kameroense en Internationale Rode Kruis zorgen samen voor eerste hulp en noodgoederen.

Het Internationale Rode Kruis heeft 185.000 euro vrijgegeven uit het Disaster Relief Emergency Fund (DREF) om het Kameroense Rode Kruis te ondersteunen. De middelen zullen gebruikt worden om vluchtelingen te helpen in Kousseri, Noord Kameroen.

Er is het meeste behoefte aan toegang tot schoon water om ernstige gezondheidsproblemen te voorkomen. De enige bron is twee dagen geleden opgedroogd. De temperatuur in het gebied kan stijgen tot 40ºC. Vooral kinderen en vrouwen, de meest kwetsbaarsten, hebben behoefte aan non-food en food items.

In Ngala, op de grens tussen Nigeria en Tjaad, is ook een toename gemeld van vluchtelingen. Volgens het Nigeriaans Rode kruis zijn er al ongeveer 1000 mensen de grens gepasseerd. Nigeriaans Rode Kruis vrijwilligers en personeel in de regio verlenen bijstand.