Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 6 februari

* 'TEKENAAR' AANGEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politieagenten van district de Eilanden hebben dinsdagmiddag een jongen aangehouden. De 18-jarige inwoner van Hellevoetsluis bekladde in bijzijn van zijn 15-jarige broertje een container aan de Plataanlaan met een stift. Surveillerende agenten zagen dit rond kwart voor twee en hielden het tweetal aan. De jongen verklaarde dat alleen hij de zogenaamde tags had aangebracht. De verdachte krijgt een bekeuring. De betreffende stift is in beslag genomen.


* VROUW LICHTGEWOND NA AANRIJDING
SPIJKENISSE - Een 32-jarige vrouw is dinsdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. Rond half zeven reed de vrouw op de Schenkelseweg en wilde de Eikenlaan inslaan. Een 59-jarige Spijkenisser reed op de Schenkelsweg in de richting van de Maaswijkweg. Door nog onbekende oorzaak reed deze automobilist tegen de linkerflank van de auto van de automobiliste. De vrouw, afkomstig uit Spijkenisse, gaf aan last te hebben van haar nek en rug. Hierop is ze overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.


* ANPR ACTIE GEHOUDEN
SPIJKENISSE - Politieagenten hielden dinsdag een ANPR-actie. Tussen half drie en zeven uur 's avonds werden in totaal 6380 voertuigen gescand op de Curieweg. Hiervan werden 49 voertuigen staande gehouden. Bestuurders die onder ander geen gordels droegen en te zwaar beladen waren werden gewezen op het gevaar dat hierin schuilt. Automobilisten die zonder rijbewijs reden kregen een bekeuring. Ook werd er 95,50 euro aan achterstallige boetes geind en is er een kentekenbewijs ingenomen ter keuring. De belastingdienst inde 2427 euro. Zij hebben beslag gelegd op 16 voertuigen en er zijn drie voertuigen afgevoerd.


* REDDERS 72-JARIGE VROUW BEDANKT
HELLEVOETSLUIS - De 72-jarige mevrouw Sleiffer weet niet meer hoe zij met haar fiets in de sloot naast de Binnendijk in Hellevoetsluis is gevallen voordat zij uit het water gered werd. Zij kon hier door de steile walkant niet meer uitkomen. Het vijftienjarige tweetal Bjorn Olierook en Romario van der Have hoorden op 21 januari haar hulpgeroep. Het lukte hen de vrouw op de kant te trekken. Samen met Jessica Weber en Natasja den Hertog belden zij 112 en waarschuwden zo de politie en ambulancedienst. Het GGD personeel gaf aan dat de jongens het slachtoffer net op tijd uit het water hadden gehaald aangezien zij al behoorlijk onderkoeld was. De politie wilde de heldendaad van de jongens niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom nodigden zij hen op dinsdag 4 februari uit voor koffie met gebak op het Hellevoetse politiebureau. Wijkteamchef Jan Oranje was erg blij met het kordate optreden. 'Jullie verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Zonder jullie had deze mevrouw veel ergere dingen kunnen overkomen.'
Ook mevrouw Sleiffer benadrukte erg blij te zijn met de reddingsactie van de jongens. 'Zonder hen was ik er misschien niet meer geweest.' Als dank kregen de vier jongeren een cadeaubon.


* VERMISSING PERSOON: MARTIN DIEVER

ROTTERDAM-ZUID - De politie is op zoek naar een vermist persoon: Martin Diever. Het betreft de vermissing van een minderjarige jongen genaamd Martin Diever, geboren op 30 november 1992. De 15-jarige Rotterdammer wordt vermist vanaf 8 januari 2008. Hij zat gesloten geplaatst in een jeugdopvang in Cadier en Keer (Limburg) en is vanuit daar weggelopen. Het gaat om een Nederlandse jongen, blanke huidskleur, ongeveer 1,65 meter lang, mollig postuur met brede schouders, blauwe ogen, pokdalig / bol gezicht en donkerblond kort haar. Hij heeft geen littekens in zijn gezicht of op zijn lichaam. Op het moment van zijn vermissing was Martin Diever gekleed in een trainingspak, waarvan de kleur niet bekend is. Het is een trainingspak waarvan het kruis op de knieën hangt. Vanaf het moment dat Diever vermist is, is er telefonisch contact geweest tussen hem en Jeugdzorg. Dit contact is sinds anderhalve week verbroken door Diever. Zij maken zich ernstige zorgen om deze jongen. Hij heeft geen financiële middelen of contacten waar hij zou kunnen verblijven. Ook heeft de jongen geen contact met zijn moeder en oma, terwijl dit normaal gesproken wel het geval is. De politie vraagt iedereen die meer informatie heeft over Martin Diever om contact op te nemen met de politie, afdeling Jeugdzaken van district Zuid van de politie Rotterdam-Rijnmond via 0900-8844 (lokaal tarief).


* VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA POSTACTIE
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft drie verdachten aangehouden na een postactie op de Noordsingel. Dinsdagmiddag rond kwart voor vier waren agenten bezig met een postactie op de Noorsingel toen ze enkele jongeren zagen lopen. Enkele minuten later kreeg het politiepersoneel de melding dat er in een auto was ingebroken. Ze stelden op basis van de melding een onderzoek in de omgeving. Ze zagen in de Hooglandstraat twee jongens die voldeden aan het signalement. Bij de aanhouding bemoeiden diverse omstanders zich met de arrestatie. Een politieman kreeg een klap op de borst van een jongen de daarop wegvluchtte. Toen deze weer terugkwam, gooide hij een stuk hout naar een andere politieman. Toen hij weer wilde wegrennen, hielden politiemensen de verdachte aan op de Zwaanshals. Het Rotterdamse drietal in de leeftijd van 14, 15 en 18 jaar oud is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* DIEVEN AANGEHOUDEN MET INBOUWTOILET
ROTTERDAM GROOT IJSSELMONDE - Politieagenten hielden dinsdagavond twee mannen aan. Tijdens een surveillance in burger zagen twee agenten op de Oosterhage een auto staan voor de ingang van het park. Rond half negen kwam er een man uit het park, nabij een bouwlocatie van Woonbron, gerend. Hij had een groot pak bij zich en dook hiermee de auto in. Op het moment dat deze weg wilde rijden hebben de agenten zich geïdentificeerd Na onderzoek in het voertuig bleek dat het pak een complete inbouwtoilet was. Deze was gestolen van de bouwplaats. Hierop zijn de inwoners van Spijkenisse (31, 38) overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek. De toilet is in beslag genomen.


* HENGELAAR AANGHOUDEN
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft een jongen aangehouden die verdacht wordt van het hengelen in een brievenbus. Dinsdagmiddag rond kwart voor zes kreeg de politie melding dat twee jongens bezig waren met het hengelen in diverse brievenbussen van woningen aan de Vlaggemanstraat. In de directe omgeving geen personen aangetroffen die voldeden aan het signalement. Agenten hadden een foto ontvangen van een oplettende getuige, die het tweetal tijdens hun bezigheden had vastgelegd. Een surveillerende politieagent van de hondenbrigade herkende twee uur later een jongen op de Bergweg die voldeed aan het signalement. Hij hield de 14-jarige Rotterdammer aan en bracht hem over naar een politiebureau, waar hij is ingesloten voor nader onderzoek. De familie van de verdachte is op de hoogte gebracht. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar de tweede verdachte.


* DIEVEN KRIJGEN KOPJE OP AUTO
VLAARDINGEN - De politie onderzoekt de toedracht van een inbraak waarbij de verdachten mogelijk schade aan hun auto hebben. Woensdagochtend vroeg rond half vijf schrok een oplettende getuige wakker van twee klappen en van een afgaand inbraakalarm. Bij een rijwielhandel aan de Floris de Vijfdelaan zag de getuige vervolgens twee mannen staan, waarvan er één net binnen was geweest. De getuige wilde iets doen, en gooide een glazen kopje naar de verdachten. Dit kopje kwam echter op de auto terecht en veroorzaakte daar vermoedelijk schade (wellicht een ster) aan de voorruit van de auto, mogelijk een Opel Astra, donkerkleurig. Het tweetal is hierop weggegaan. De politie onderzoekt de toedracht en is op zoek naar getuigen, of naar mensen die meer informatie hebben rondom een auto met de genoemde schade. Zij kunnen bellen met de recherche van district Waterweg-Noord via 0900-8844 of via M. Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


* WINKELINBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politieagenten van district Oost hielden in de nacht van dinsdag op woensdag een man aan. De surveillerende agenten zagen rond half drie een winkelwagen met goederen op het Samuel Esmeijerplein staan. Op het moment dat zij dichterbij kwamen zagen ze dat de ruit van de nabijgelegen winkel kapot geslagen was. Al snel werd duidelijk dat de inbreker nog in het pand was. Hierop is een hondenbegeleider ingeschakeld. De verdachte werd gevraagd zich te tonen. Op het moment dat hij dat meerdere malen niet deed is de hond gaan zoeken. Hij trof de 29-jarige Rotterdamse verdachte al snel aan. Deze man werd gebeten en kon aangehouden worden door de politie. Hij is overgebracht naar het IJsselland ziekenhuis waar hij geholpen is aan zijn verwondingen. Rond half vijf is hij overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Er wordt onderzocht of deze verdachte in verband gebracht kan worden met andere inbraken.