Gemeente Lansingerland


Bouw Groenehof kan van start!
Groenehof Meerpolder

Op 5 februari is door de gemeente en Batenburg Vastgoed de overeenkomst voor de realisatie van project Groenehof in Meerpolder getekend. Batenburg geeft aan medio maart te starten met bouwen. Verwacht wordt dat begin april de eerste heipaal de grond in gaat.

Groenehof is een belangrijk project omdat het de afronding van het deel van Meerpolder ten zuiden van het sportpark weer een stap dichterbij brengt. De contouren van Meerpolder worden nu goed zichtbaar.

Bouwen aan de rand van Meerpolder

Na jarenlange voorbereiding werd in september 2001 de eerste paal voor Meerpolder geslagen. De ontwikkeling van de wijk verliep vervolgens gestaag. Inmiddels zijn er al meer dan 1.400 woningen bewoond. Pas in een later stadium vond de afronding aan de randen plaats: Klapwijkse Eilanden, project Blauwhoed Eurowoningen tussen Brouwershavenstraat en Meerweg, en nu dus Groenehof.

Oud-Hollandse hofjes

Groenehof ontleent zijn uitstraling aan de welbekende Oud-Hollandse hofjes. Een groot binnenterrein wordt als het ware omarmd door vier rijen woningen, in diverse typen. Het is een buurt opgezet met het idee om wonen persoonlijker te maken. Het resultaat is een wijk die intiem oogt en veel variatie biedt. In Groenehof worden in totaal 114 woningen gerealiseerd: 60 eengezinswoningen, 6 starterswoningen, 32 appartementen en 16 twee-onder-een-kap-woningen. De zes starterswoningen zijn ontstaan door omzetting van 4 eengezinswoningen. De gemeente heeft Batenburg hierin gesteund door aangepaste grondkosten te berekenen.