Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 06-02

TILBURG, 6 februari 2008

Laatste carnavalsdag afgesloten met vijf aanhoudingen

TILBURG: De laatste dag van het carnaval in het centrum van Tilburg verliep dinsdagavond vrij rustig, mede door het slechte weer. Her en der vonden er wat opstootjes plaats en kort na 00.00 uur ontstond op het Piusplein een wat grimmige sfeer met diverse groepen. Door een adequate aanpak hield de politie dat goed onder controle; drie hondengeleiders waren preventief aanwezig. Er werden in totaal vijf aanhoudingen verricht.

Een 33-jarige Tilburger werd op de Heuvelring aangehouden voor het niet oplvolgen van een bevel of vordering. De Tilburger was eerder op de avond al gevraagd de stad uit te gaan, maar nu kwamen agenten hem opnieuw tegen. Ook nu wilde hij niet luisteren. Een 28-jarige Tilburgse werd aangehouden, nadat ze in een cafe op de Korte Heuvel een andere vrouw zou hebben mishandeld. Zelf had ze ook een klap gehad. Bij een cafe aan de Heuvel werd een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat hij een medewerker van de kroeg zou hebben bedreigd. Ook beledigde hij politiepersoneel bij zijn aanhouding.

Een 19-jarige man uit Tilburg werd bij een kroeg aan het Piusplein aangehouden; hij wordt verdacht van diefstal in de horecazaak. Samen met een nog onbekende man deed hij een greep in de pot met betaalmunten die achter de bar stond. Op het Piusplein werd een 17-jarige Tilburger aangehouden wegens vechten op straat. Hij sloeg tijdens een opstootje doelbewust enkele mensen.

Er werden ook vijf bekeuringen uitgeschreven, onder meer voor baldadigheid en foutief parkeren.

Beschonken automobilist betrokken bij ongeval

TILBURG: Een 41-jarige automobilist uit Berkel-Enschot is dinsdagavond kort na 20.30 uur aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Hij was op de A58 nabij De Blaak betrokken bij een materieel ongeval. Agenten lieten hem vervolgens blazen en daaruit 'scoorde' de automobilist 415 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. De man kreeg een rijverbod van drie uur. Naar eigen zeggen had hij 'slechts'twee flesjes bier gedronken. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Twee aanhoudingen na huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur een 21-jarige inwoner van Tilburg aangehouden in een woning in Tilburg-Noord. Hij wordt ervan verdacht zijn evenoude vriendin te hebben mishandeld. Agenten kwamen in actie na een melding van enkele buurtbewoners die de mishandeling buiten op straat zagen gebeuren. De Tilburger is op het bureau ingesloten.

TILBURG: Een 20-jarige vrouw uit Turnhout (Belgie) is dinsdagavond kort na 22.00 uur aangehouden. Zij was op visite bij een vriendin en kreeg met haar ruzie. Daarbij sloeg ze haar vriendin met een koekenpan op het hoofd en zwaaide ze met een mes in de woning in de wijk Besterd. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

Politie grijpt in bij drie geweldsincidenten op de Spoorlaan

TILBURG: Bij drie geweldsincidenten op de Spoorlaan zijn woensdagmorgen tussen 02.00 en 03.00 uur vier mannen aangehouden.

Een 19-jarige Tilburger werd rond 02.10 uur aangehouden, nadat hij een evenoude stadgenoot mishandelde. Agenten die toezicht hielden op het vertrek van stappers die met de Nightliner naar huis gingen, konden direct ingrijpen.

Kort daarvoor was op nagenoeg dezelfde locatie een 20-jarige Tilburger aangehouden die een 22-jarige Tilburger een klap verkocht. Aanleiding hiervoor was kennelijk het uitschelden van de zus van de 22-jarige man.

Nabij het NS-station zijn kort na 02.30 uur een 19-jarige man uit Made en een 24-jarige inwoner van Wageningen aangehouden. De man uit Wageningen werd aangehouden wegens het vernielen van een taxi-bus en de Madenaar ging zich weer bemoeien met de aanhouding. Agenten waren genoodzaakt geweld te gebruiken om het tweetal onder controle te brengen. Op weg naar het bureau beledigde de 24-jarige man agenten diverse malen. Daarvan doen zij aangifte. De twee verdachten zijn ingesloten.

Auteur: Andre van den Hul