Gemeente Delfzijl

Persbijeenkomst 6 februari: persberichten

6-2-2008 - Hier vindt u de persberichten naar aanleiding van de besluiten van B&W van 5 februari.

Delfzijl heeft meer plaatsen nodig voor langparkeerders

Dat blijkt uit een onderzoek naar het huidige beleid dat op verzoek van de raad is verricht. Hieruit blijkt ook dat de parkeerdruk in het noorden van het centrum hoog is, terwijl op het Molenbergplein vaak nog ruimte vrij is. Verder blijkt dat er rondom het centrum veel wordt geparkeerd door langparkeerders (werkenden in het centrum).

Om aan de parkeerdruk tegemoet te komen zouden er 80 extra parkeerplaatsen voor langparkeerders moeten komen en 85 parkeerplaatsen voor centrumbezoekers. Het college stelt voor om de onderzoeksresultaten in de raadsbijeenkomst van 14 februari te bediscussiëren en mogelijke oplossingsrichtingen te bespreken. Zodoende kunnen kaders worden aangegeven waarmee een nieuwe parkeernotitie kan worden vormgegeven.

Multifunctioneel Centrum Brakzand krijgt professioneel interim-bestuur

Het college heeft besloten een interim bestuur aan te stellen voor het mfc Brakzand. De reden hiervoor is dat zowel het vorige bestuur, noch de SWD, noch de gemeente vrijwilligers konden vinden. Het nieuwe bestuur bestaat uit dhr. W.L. Loeff (directeur Stichting Welzijl Delfzijl), een vertegenwoordiger van de gemeente en mevr. K. Gräfe (directeur Stichting Inburgering en Integratie).

Door het opnemen van vertegenwoordigers van SWD, gemeente en Si wordt vooruit gelopen op het te bouwen nieuwe mfc in Delfzijl Noord. Het interim-bestuur wordt voor 7 uur per week ondersteund door een locatieleider. Hiervoor heeft de SWD mw. A. Penning aangetrokken.

Overige berichten

Naam zwembad wordt donderdagavond 7 februari om 19.00 uur bekendgemaakt

Morgenavond wordt in het gemeentehuis van Delfzijl een informatieve raadsbijeenkomst gehouden voor de raden van Delfzijl en Appingedam over het definitieve ontwerp van het zwembad. Voorafgaand daaraan zal de nieuwe naam van het zwembad bekend worden gemaakt. De winnaars krijgen dan ook hun prijzen uitgereikt door wethouders Thea van der Veen en Piet Manning.

De gemeenten Appingedam en Delfzijl tekenen voordelig afvalverwerkingscontract (GFT)

Vanaf 1 januari 2009 wordt het GFT-afval in de gemeenten Appingedam en Delfzijl verwerkt door Vuilwerkingsbedrijf Noord Groningen uit Usquert. Vanaf dat moment zal de verwerkingsprijs die de gemeenten voor het afval betalen met 33 procent dalen tot EUR 41 per ton.

Jaarlijks wordt er circa 4000 ton GFT opgehaald. Vuilverwerkingsbedrijf Noord Groningen maakt deel uit van 9 inschrijvers, dat als beste uit de Europese aanbesteding tevoorschijn kwam. Deze aanbesteding is in samenwerking met Omrin (afval samenwerking Friesland) en ARCG (afval samenwerking centraal Groningen) tot stand gekomen. Het contract wordt morgenmiddag om 14.00 uur getekend door N . Bakker, voorzitter Noord Groningen, en wethouder R. van der Molen, voorzitter SANOG.