Persberichten 06/02 middag

Regio, 06-02-2008

Noordwijkerhout Aanrijding tussen bromfietser en bestelauto De politie heeft op woensdag 6 februari, rond 10.10 uur, hulp geboden bij een aanrijding op de s-Gravendamseweg. Een 25 jarige automobilist uit Nieuw Vennep reed over de s-Gravendamseweg in de richting van Voorhout. Op het kruispunt met de Leidsevaart sloeg hij rechtsaf. Hij liet hierbij de hem tegemoet rijdende bromfietser, een 46 jarige Noordwijker, niet voor waardoor er een aanrijding ontstond. De bromfietser raakte gewond en is per ambulance naar het LUMC gebracht.

Leiden Aanhoudingen na diefstal van fiets De politie heeft dinsdagavond, rond 21.20 uur, twee verdachten aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. De politie hield de omgeving van de Boshuizerkade in de gaten vanwege het feit dat er de laatste keren tijdens basketbalwedstrijden in de Vijf Meihal fietsen gestolen werden. Dinsdagavond was er wederom een basketbalwedstrijd en op een gegeven moment zagen de agenten twee jongens met zeer grote interesse voor de fietsen op de Boshuizerkade lopen. Een van hen pakte een fiets uit de stalling en wilde erop weg fietsen. Daarop hebben de agenten ingegrepen en de twee verdachten aangehouden. De twee verdachten, twee jongens van 18 jaar uit Leiden, zijn op het politiebureau gehoord en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort waarbij ook andere fietsendiefstallen onder de loep worden genomen.

Leiden Aanhouding voor heling fiets De politie heeft op dinsdag 5 februari, rond 16.30 uur,e en 28 jarige man uit Poznan (PL) aangehouden op verdenking van het helen van een gestolen fiets. De man werd door agenten gezien op de Haarlemmerstraat met de fiets aan de hand. Het betrof een redelijk nieuwe damesfiets van het merk Batavus. Agenten controleerden de fiets waaruit bleek dat deze in juli 2007 van de Boerhaavelaan gestolen was. De eigenaresse had aangifte gedaan van diefstal.

Fietsendiefstal en heling aanpak Leiden Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie van Leiden pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles in en rond de stad. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Naast het doen van aangifte wordt ook aangeraden om bij de fietsendealer uw postcode in de fiets te laten graveren.

Leiderdorp Aanrijding fietser en personenauto Een 59 jarige automobilist uit Leiderdorp reed op woensdag 6 februari, rond 07.45 uur, over de Van der Marckstraat, komende uit de richting van de Zijloordkade. Op het kruispunt met de Touwbaan wilde hij linksaf slaan. Hij gaf hierbij geen voorrang aan een 26 jarige fietsster uit Leiderdorp die hem op dezelfde weg tegemoet kwam. De fietsster en de auto botsten waardoor de fietsster gewond raakte. Zij is per ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht.

Moordrecht Politie onderzoekt woninginbraken De politie doet onderzoek naar drie woninginbraken in Moordrecht. In twee woningen aan de Tuin van Bier en een woning aan de Meester Lallemanstraat is in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 februari (gepoogd) ingebroken. Uit een woning aan de Tuin van Bier is een geldbedrag weggenomen, bij de tweede inbraak is het gebleven bij een poging. In de woning aan de Meester Lallemanstraat is in de periode tussen maandag 4 en dinsdagavond 5 februari ingebroken. Aan de achterzijde van de woning zijn de dader(s) de woning binnengedrongen. Er zijn onder andere een televisiescherm en sieraden weggenomen. De inwoners hebben aangifte gedaan van diefstal. De politie stelt een onderzoek in, indien er sporen zijn achtergelaten doet de technische recherche daar onderzoek naar.

--- einde berichten ---