Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

HKU Nieuwsbericht
Persbericht: Opleiding Docent Muziek in Utrecht vanaf september 2008 ook in een deeltijdvariant
Opleiding Docent Muziek

6 februari 2008

Opleiding Docent Muziek in Utrecht vanaf september 2008 ook in een deeltijdvariant

Met ingang van het studiejaar 2008-2009 start de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een Opleiding Docent Muziek in deeltijd. De opleiding is uitstekend te combineren met werk binnen een voor een docent muziek relevante werkkring. In twee jaar leidt deze deeltijdstudie op tot een eerstegraads onderwijsbevoegdheid.

Relevant werkveld
De opleiding is een aanvulling op een eerder afgesloten studie Bachelor of Music (of een vergelijkbare opleiding in het verleden) of op een eerder behaald AMV-diploma met een tweedegraads onderwijsbevoegdheid. Een andere ingangsvoorwaarde is een relevante werkkring of de mogelijkheid werkervaring op te doen in een voor een docent muziek relevant werkveld. Daardoor is de opleiding in hoge mate te koppelen aan de eigen directe werkervaring. Verder draagt de opleiding bij aan een verbreding van het eigen muzikaal repertoire, technieken en werkvormen, met name op het gebied van de lichte muziek.

Persoonlijke ontwikkeling
De Opleiding Docent Muziek in deeltijd is een studie die zodoende aansluit bij de eigen persoonlijke muzikale ontwikkeling van de student. Daarbij zijn zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheden vanzelfsprekende uitgangspunten voor het opstellen en volgen van een Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP). Dit POP wordt voortdurend gerelateerd aan de eigen praktijk. Het beroepsgerichte karakter omvat ook oriëntatie op actuele culturele en maatschappelijke ontwikkelingen. De docent muziek staat immers open voor nieuwe muzikale ontwikkelingen en gaat op een creatieve manier om met nieuwe vormen van kunstbeleving.

Open Dag zaterdag 29 maart a.s.
Belangstellenden vinden meer informatie over deze opleiding, de toelatingseisen en het toelatingsexamen op www.hku.nl/docentmuziek Ook de Open Dag van Het Utrechts Conservatorium biedt de mogelijkheid om kennis te maken met de opleiding. De Open Dag vindt plaats op zaterdag 29 maart a.s.
Meer informatie