Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg Belgie

werkloosheidssuitkeringen sinds 1 januari 2008

Verhoogde werkloosheidssuitkeringen sinds 1 januari 2008

Minister van Werk Josly Piette kondigt een verhoging aan van de werkloosheidsuitkeringen per 1 januari 2008. Werklozen zullen die verhoging merken in de uitkering van januari die begin februari zal betaald worden.
In de eerste plaats worden alle werkloosheidsuitkeringen verhoogd met 2%, als gevolg van de indexering van de sociale uitkeringen op 1 januari.
Daarenboven zijn een aantal werkloosheidsuitkeringen verhoogd door de vorige regering, op voorstel van de sociale partners. Die bijkomende verhoging heeft voor het eerst uitwerking in januari.

Deze verhoging betreft 400.000 personen. Het gaat om:
* Samenwonende werklozen, tijdens het eerste werkloosheid: zij krijgen 58 in plaats van 55% van hun laatste brutoloon (geplafonneerd op 1.832,49 euro) â een reële verhoging met 5,5% bovenop de indexering;

* Alleenstaande werklozen, vanaf het tweede jaar werkloosheid: zij krijgen voortaan 53 in plaats van 50% van hun geplafonneerd brutoloon â een rëele verhoging met 6%;

* Werklozen met een minimumuitkering, of met een forfaitaire uitkering, bijvoorbeeld een wachtuitkering voor schoolverlaters: zij krijgen 2% verhoging.

Bron: persbericht van het kabinet van de Minister van werk

Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg -