Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 6 februari 2008

Zaanstreek-Waterland, 06-02-2008 o Paraplu, cocaïne en gewonden

Onduidelijk verkeersconflict

Zaandam, dinsdag 5 februari 2008, 19:07 uur.

De politie zoekt getuigen van een verkeerconflict tussen twee automobilisten dat plaatsvond op de Prins Bernhardweg. Beide voertuigen reden vanaf de richting Amsterdam in de richting van het Prins Bernhardplein waarbij zij elkaar mogelijk hebben gehinderd. Het hinderen resulteerde uiteindelijk bij de rotonde in een aanrijding tussen beide voertuigen. Omdat de bestuurders tegenstrijdige verklaringen aflegden vraagt de behandelend agent getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

Paraplu

Waterland, dinsdag 5 februari 2008.

De politie heeft in Waterland een vrouw aangehouden omdat zij haar man met een paraplu zou hebben mishandeld. Agenten troffen de man aan met een bloedend oog. Al snel bleek dat de vrouw de man met een paraplu in zijn ogen had geprikt. De man werd voor medische behandeling meegenomen maar wenste geen aangifte te doen tegen zijn echtgenote. De vrouw werd ingesloten en in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt en opgestuurd naar justitie.

Bedrijfsinbraak

Zaandam, dinsdag 5 februari 2008, 21:00 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak bij een softwarebedrijf aan de Ronde Tocht. Een getuige had twee mannen weg zien rijden in een zwarte Mercedes. Deze auto werd echter niet meer aangetroffen. De inbrekers waren binnengekomen na het forceren van een klein raam aan de achterzijde van het pand. Na een korte
inventarisatie bleek dat er in ieder geval enkele computers waren weggenomen. Enkele door de inbrekers achtergelaten goederen, waaronder een breekijzer, werden in beslag genomen en ter beschikking gesteld van de werktuigsporenspecialist van Forensische Opsporing.

Cocaïne

Purmerend, dinsdag 5 februari 2008, 23:25 uur.

Een 20-jarige man uit Edam en een 21-jarige Purmerender zijn op de Purmersteenweg door de politie aangehouden als verdachten van bezit van cocaïne. Agenten wisten dat de eigenaar van de auto in het verleden in verband werd gebracht met drugshandel. Bij controle van het voertuig werd onder een kapje op het stuur een wikkel met enkele grammen cocaïne aangetroffen. De bestuurder en inzittende werden hierop aangehouden. De verdachten deden afstand van het verdovende middel en werden in vrijheid gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Fietser gewond

Ilpendam, dinsdag 5 februari 2008, 18:40 uur.

Een 48-jarige fietser uit Purmerend is gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Een 55-jarige automobilist uit 's Gravenhage reed over De Noord vanuit de richting Kerkstraat in de richting van de Purmerdijk. Bij een inrit naar een woning sloeg hij linksaf en zag daarbij de fietser, die uit tegenovergestelde richting kwam, over het hoofd. De fietser werd met een gebroken sleutelbeen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De auto had wat lichte schade op de motorkap maar de fiets had een gebroken voorvork en een vervormd voorwiel.

Motorrijder gewond

Zaandam, dinsdag 5 februari 2008, 18:48 uur.
Een 46-jarige motorrijder uit Zaandam is gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto die werd bestuurd door een 28-jarige plaatsgenoot. De automobilist stond te wachten voor het rode verkeerslicht op de Dr. H.G. Scholtenstraat. Toen hij bij groen licht linksaf sloeg naar de Dovenetelweg zag hij de motorrijder, die vanuit de richting van de Paltrokstraat kwam, over het hoofd. De bestuurder van de tweewieler ging door de botsing onderuit en werd met vermoedelijk een gebroken linkerbeen en -hand per ambulance naar het ziekenhuis. Beide voertuigen liepen deuk- en krasschade op.