Politie Kennemerland

Nieuwsberichten woensdag 6 februari

Regio, 06-02-2008

Politie onderzoekt overval gokhal

IJMUIDEN, 5 februari. - De politie onderzoekt een gewapende overval op een gokhal aan de Lange Nieuwstraat. Rond 21.30 uur liepen drie gewapende mannen de gokhal binnen. Ze bedreigden de klanten en personeel met vuurwapens. Ze dwongen het personeel om de aanwezige kluizen open te maken. De buit bestond uit een onbekend geldbedrag. De drie mannen zijn er samen op één scooter vandoor gegaan. Aangezien de daders hun gezicht bedekt hadden, is er slechts een summier signalement bekend. Een van de daders was rond de 1.80 meter lang, met een normaal postuur. Hij droeg een lange donkere jas, een donkere broek en donkere schoenen. Een tweede dader was eveneens rond de 1.80 meter lang, met een slank postuur. Hij droeg een donkere broek en een donkere baseballcap. De derde dader droeg een lichtgekleurd jack. De politie verzoekt mensen, die de daders gezien hebben in de buurt van de gokhal of die meer weten van deze overval, om contact op te nemen met de recherche in IJmuiden via 0900 - 8844.

Jongetje alleen op pad

HAARLEM, 5 februari. - Rond 17.00 uur werd gemeld dat een reiziger in de trein van Leiden naar Haarlem een klein jongetje had aangetroffen, die kennelijk alleen op pad was. Politiemensen hebben het jongetje van het station opgehaald en meegenomen naar het bureau. Het betreft een van afkomst Chinees ventje dat Italiaans spreekt en zegt dat hij Leonardo Lee heet. In enkele gevoerde gesprekjes geeft het ongeveer 8-jarige kereltje onsamenhangende antwoorden. Hierdoor is nog niet duidelijk waar hij vandaan komt en waar zijn ouders of verzorgers zijn. Hij is overgebracht naar Jeugdzorg voor verdere opvang. De politie onderzoekt wie hij precies is en vraagt mensen die wellicht meer duidelijkheid over zijn afkomst kunnen verstrekken, contact op te nemen met de recherche in Haarlem, tel. 0900 - 8844.

Gestolen auto teruggevonden

BADHOEVEDORP, 6 februari. Rond 09.40 uur kreeg de politie een melding dat er een auto gestolen was bij een inbraak in een autobedrijf aan de Nieuwemeerdijk. Dankzij het 'track and trace' systeem, dat in de auto was aangebracht, kon de auto enige tijd later teruggevonden worden op de Korte Bosbaanweg in Amsterdam. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de daders.

Inbreker aangehouden

ZWANENBURG, 6 februari. - Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een broodjeszaak aan de Dennenlaan. Toen agenten ter plekke kwamen, bleken de daders al gevlogen, maar door een oplettende getuige was een kenteken genoteerd van de vermoedelijke vluchtauto. Hierdoor kon een 29-jarige Amsterdammer later die ochtend in zijn huis worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Dronken man aangehouden

IJMUIDEN, 5 februari. - Politieagenten hebben omstreeks 23.00 uur een dronken man aangehouden (gegevens onbekend). De man was uit een café aan de Loggerstraat gezet, omdat hij zeer dronken was. Buiten op straat liep hij steeds tegen auto's aan en had de man de grootste moeite om overeind te blijven staan. De man werd aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij had geen identiteitsbewijs op zak. Hij verklaarde zelf een opvarende te zijn van een schip dat in de IJmuidense haven ligt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft ter ontnuchtering een nachtje mogen doorbrengen op het politiebureau.

Aanrijding leidt tot aanhouding insluiper

HAARLEM, 5 februari. De politie heeft rond 22.55 uur een 23-jarige Amsterdammer aangehouden in een hotel aan de Kruisweg. Een van de werknemers van dit hotel was betrokken bij een aanrijding (blikschade). Agenten kwamen rond dit tijdstip in verband hiermee bij het hotel. Echter, troffen zij niet alleen deze werknemer aan, maar ook de genoemde Amsterdammer. Deze was zonder toestemming een kantoor binnen gedrongen. Hij wordt verdacht van poging tot diefstal. Hij is voor nader onderzoek ingesloten in een politiebureau.

Auto op de kant

NIEUW VENNEP, 5 februari. - De politie stelt een onderzoek in naar de exacte oorzaak van een ongeluk op de IJweg. Rond 19.50 uur troffen agenten een auto op zijn kant aan. De bestuurster, een 20-jarige vrouw uit Nieuw Vennep, had geen verklaring hoe dit gebeurd was. De vrouw is met letsel aan haar hand vervoerd naar een ziekenhuis.

Oplichter aangehouden

BADHOEVEDORP, 5 februari. - Rond 16.50 uur is een 60-jarige Haarlemmer door de politie aangehouden. Even hiervoor had de man met een smoes geprobeerd geld af te troggelen van een medewerker van een supermarkt aan de Zeemanlaan. De medewerker vertrouwde het verhaal over 'vies geworden kleding en recht op een schadevergoeding' niet en waarschuwde de bedrijfsleider. Deze herkende de man van eerdere soortgelijke pogingen. Hierop werd de man aangehouden en overgedragen aan de politie. Er is proces-verbaal opgemaakt tegen de Haarlemmer.

Automobiliste ramt muur

HAARLEM, 5 februari. - De politie heeft assistentie verleend bij een ongeval op de Leidsevaart. Rond 15.15 uur reed een 58-jarige Heemsteedse automobiliste over deze weg. Haar kinderen, die achterin zaten, leidden haar zo af dat zij op een gegeven moment de controle over haar auto verloor. Zij kwam tot stilstand tegen de gevel van een woning aan de Leidsevaart. Niemand raakte gewond. De auto raakte beschadigd aan de voorkant. De schade aan de woning is onbekend.

Agenten betrappen winkeldieven

HAARLEM, 5 februari. - Oplettende agenten zagen rond 14.00 uur hoe een man en een vrouw zich verdacht gedroegen voor een winkel in de Grote Houtstraat. De agenten besloten het tweetal in de gaten te houden. Aangekomen op het Houtplein liep de vrouw een winkel binnen. Een van de agenten volgde haar en zag hoe zij een gezichtverzorgingsproduct in haar tas stopte en zonder te betalen weer naar buiten liep. Hierop werd het tweetal, een 32-jarige Haarlemmer en een 27-jarige Haarlemse, aangehouden. Zij bleken nog meer goederen bij zich te hebben die hoogstwaarschijnlijk ook van diefstal afkomstig waren. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Doorrijder aangehouden

HOOFDDORP, 5 februari. - De politie heeft rond 13.50 uur een 26-jarige Hoofddorper aangehouden. Ongeveer 20 minuten hiervoor was de man met zijn busje tegen een 18-jarige Hoofddorpse fietsster aangereden. Bestuurder en slachtoffer hebben nog even contact gehad, maar vervolgens is de man toch weggereden. Een oplettende getuige had de naam van het bedrijf, dat op het busje stond, onthouden. Hierdoor kon de bestuurder worden aangehouden. De fietsster raakte niet gewond. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Kledingdieven aangehouden

HOOFDDORP, 5 februari. - De oplettende getuige belde de politie toen zij rond 13.30 uur twee mannen met een stapel gloednieuwe kleren zag lopen op het Marktplein. Het tweetal was druk bezig met het verwijderen van de beveiligingslabeltjes, die ze vervolgens in de bosjes dumpten. Politieagenten troffen een van de mannen, een 44-jarige Rotterdammer, aan in de buurt van deze bosjes. Hij is ter plekke aangehouden. De man is ingesloten in het politiebureau. De politie is op zoek naar zijn 'partner in crime'.

Kledingdief bedreigt personeel

ZANDVOORT, 5 februari. - De politie heeft rond 12.40 uur een 38-jarige Amsterdammer aangehouden. De man probeerde een jas te stelen, die buiten aan een rek voor een winkel aan de Burg. Engelbertsstraat hing. De jas zat echter vast aan een ketting, waardoor het de man niet lukte om de jas mee te nemen. Toegesneld personeel werd vervolgens door hem bedreigd. Bij aanhouding bleek de man zeer verward. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.