Politie Midden- en West Brabant

District Bergen op Zoom, 06-02

BERGEN OP ZOOM, 6 februari 2008

Tweetal aangehouden na openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: Op woensdag hield de politie omstreeks 01.15 uur twee personen aan voor openlijke geweldpleging. Twee 17-jarige Rosendalers en een 16-jarige jongen uit Roosendaal waren door meerdere mensen geslagen en geschopt. Ook waren er vernielingen aangericht aan de fiets van één van de slachtoffers. De aanleiding voor de mishandeling zou zijn dat de 16-jarige jongen in de weg stond en een groep jongeren wilde passeren. Hierom werd hij in het gezicht geslagen en ontstond er ruzie tussen de twee groepen. Hierbij werden ook de andere twee mishandeld. Van de drie is aangifte opgenomen. Ze hielden lichte verwondingen over aan de mishandelingen.

De politie kon op aanwijzing van omstanders een 17-jarige en een 15-jarige Roosendaler aanhouden. Zij zijn ingesloten voor verhoor.

Drie aanhoudingen bij ongeregeldheden

STEENBERGEN: De politie hield bij een opstootje in het centrum van Steenbergen woensdag drie personen aan. Een 16-jarige jongen uit Lepelstraat werd aangehouden, nadat hij een buitenspiegel van een politieauto aftrapte. De jongen rende vanaf de Markt weg in de richting van de Kaaistraat. Hij is aangehouden voor vernieling. Bij de aanhouding stroomde een grote hoeveelheid publiek toe, die zojuist uit omliggende horecagelegenheden kwamen. De gelegenheden hadden zojuist hun deuren gesloten. Omdat omstanders massaal achter de politiemensen aanstroomden bij de aanhouding werd besloten diensthond Nero in te zetten om hen op afstand te houden. De omstanders werden meerdere malen gevorderd zich te verwijderen, maar voldeden hier niet aan. Een 20-jarige man uit Steenbergen was één van de mensen die zich niet verwijderden en werd door de diensthond in zijn been gebeten. Hij liep in eerste instantie weg, maar werd korte tijd later aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Een 16-jarige jongen uit Steenbergen hield zich hinderlijk op in de omgeving van de aanhouding en verwijderde zich, ondanks meerdere vorderingen, niet. Hij is hierop aangehouden. Tijdens het transport naar het bureau beledigde hij politiemensen. Ook hiervoor zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eigenaar benzinestation bedreigd en bestolen

BERGEN OP ZOOM: De eigenaar van een benzinestation op de Marconilaan-Noord is dinsdag rond 18.00 uur bedreigd door een onbekende man. Hij zag hoe de man op een fiets wegreed, met de geldinhoud van een wasautomaat bij het tankstation. De eigenaar ging achter de man aan en probeerde hem tegen te houden. Hierbij ontstond een worsteling. De fietser trok vervolgens een mes en bedreigde de eigenaar. Vervolgens ging hij er vandoor met een bedrag aan kleingeld. De gedupeerde alarmeerde direct de politie. Deze heeft aangifte opgenomen van diefstal met geweld en heeft een onderzoek ingesteld.

Aanhouding voor niet voldoen aan vordering

ROOSENDAAL: In de nacht van dinsdag op woensdag ontstond rond middernacht een opstootje op de Bloemenmarkt. De politie scheidde de partijen. Hierbij negeerde een 18-jarige Roosendaal de vordering zich te verwijderen. Hij is aangehouden en na verhoor in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Tweetal aangehouden na vondst 26 gram hennep

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op dinsdagmiddag een voertuig op de Gagelboslaan. Bij controle van het voertuig rook de politie een sterke henneplucht. Bij navraag of er hennep in de auto lag werd er een zak met 26 gram hennep overhandigd door de inzittenden. De 31-jarige man en 25-jarige vrouw uit Belgie zijn aangehouden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld met een sepot, omdat hij niets met de drugs van doen had. De vrouw gaf toe de hennep te hebben gekocht met de intentie het mee te nemen naar Belgie. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. Beide verdachten zijn in vrijheid gesteld.

Snelheidscontroles

HALSTEREN: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op dinsdag tussen 09.45 uur en 12.15 uur een snelheidscontrole aan De Eendrachtsweg. Van de 751 passanten waren er 28 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 129 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 80 km/u.

OSSENDRECHT: Op dinsdag werd tussen 18.00 uur en 20.00 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Putseweg. Van de 613 passanten waren er 4 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedraagt 114 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

STEENBERGEN: Op dinsdag is aan de Dinteloordseweg tussen 15.45 uur en 21.15 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 4043 passanten waren er 2 in overtreding. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u.

Man aangehouden voor inbraak in caravan

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdag om 03.40 uur melding van een inbraak in een caravan aan de Bemmelenberg. Een 19-jarige man uit Bergen op Zoom werd door de beveiliging van het campingterrein slapend in de caravan aangetroffen. Hij had de deur verbroken. Of er iets is weggenomen is nog niet duidelijk. De politie zal aangifte opnemen van de eigenaar van de caravan. De verdachte is ingesloten.

Bestuurders onder invloed aangehouden

KRUISLAND: De politie hield op woensdag om 01.30 uur een 52-jarige man uit Steenbergen aan voor rijden onder invloed. De man werd aangehouden op de Grote Bolspolder en bleek te hebben gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 440 ug/l. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Vier aanhoudingen bij alcoholcontrole

BERGEN OP ZOOM: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op dinsdag tussen 16.00 uur en 23.00 uur een alcoholcontrole. Hierbij werd het verkeer dat Bergen op Zoom verliet gecontroleerd. 490 bestuurders werd een blaastest afgenomen. 4 van hen zijn aangehouden voor rijden onder invloed. Eén bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren, nadat de ademanalyse een uitslag van 615 ug/l aangaf. Bij de andere bestuurders werd tussen de 260 en 555 ug/l gemeten. De bestuurders hebben een rijverbod voor de duur van een aantal uren en een proces-verbaal gekregen. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg