Politie Midden- en West Brabant

District Breda 08-02

BREDA, 6 februari 2008

Tweetal aangehouden voor plegen berovingen

BREDA: De politie hield dinsdagmiddag twee verdachten aan van diverse berovingen. De verdachten worden in verband gebracht met meerdere berovingen die afgelopen weekend plaatsvonden in de wijk Belcrum en omgeving, o.a. in de Speelhuislaan en de Minckelerstraat. Aan de hand van signalementen en diverse tips uit de omgeving van hun verblijfplaats kwam de politie de verdachten op het spoor. Ze werden aangehouden in een woning in Breda Noord, waar ze op dat moment verbleven. De 19-jarige en de 20-jarige Bredanaar zijn in verzekering en in beperkingen gesteld voor verder onderzoek.

Rustige laatste carnavalsnacht

BREDA: In de nacht van dinsdag op woensdag was het relatief rustig in de binnenstad. De politie smoorde wat beginnende opstootjes in de kiem. Er zijn drie aanhoudingen verricht.
Een 21-jarige man uit Rotterdam plaste tegen de toegangsdeur van een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat. Hij wilde niet meewerken en is aangehouden.
Een 15-jarige Bredanaar is aangehouden voor bedreiging van een 19-jarige en een 30-jarige Bredanaar. De jongen werd geweigerd bij verschillende gelegenheden, werd hierop agressief en uitte bedreigingen in de Vismarktstraat. Van de gedupeerden is aangifte opgenomen.
Een 15-jarige inwoner van Breda is aangehouden in de Potskanstraat. Hij zou een paar klappen en een kopstoot hebben uitgedeeld. De gedupeerde wilde geen aangifte doen, daarom is de jongen aangehouden voor verstoring van de openbare orde.
Er zijn twee mensen bekeurd. Eén voor wildplassen en één voor baldadigheid.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie hield op dinsdagavond een 43-jarige man uit Etten-Leur aan voor huiselijk geweld. Hij zou in de loop van de avond in de woning van zijn ex-vrouw meubulair hebben vernield. Ook zou hij de 40-jarige vrouw hebben mishandeld door aan haren te trekken, te schoppen en meubulair in haar richting te gooien. Reden hiervoor was een huiselijk conflict.

Van de vrouw is aangifte opgenomen. De man is in verzekering gesteld.

Op woensdagochtend werd in de schuur van een woning een 47-jarige man uit Etten-Leur aangehouden voor huiselijk geweld. De man had zijn vrouw meerdere malen in het gezicht geslagen en bedreigd. De 43-jarige vrouw deed aangifte tegen haar echtgenoot. Ook zou hij zijn kinderen hebben bedreigd. De man is in verzekering gesteld.

Tweetal aangehouden voor fietsendiefstal

BREDA: Op dinsdagmiddag hield de politie twee verdachten aan voor fietsendiefstal. De twee werden betrapt op de Leuvenaarstraat. Een 30-jarige Bredanaar en een 38-jarige man uit Den Helder zijn aangehouden, toen de politie hen zag lopen met een fiets die nog op slot zat. Vermoedelijk is de fiets weggenomen vanaf de Nieuwe Prinsenkade.

De twee zijn in verzekering gesteld in afwachting van een aangifte. De Bredanaar betreft een veelpleger.

Tweetal aangehouden na gebruiken drugs in portiek

BREDA: De politie hield op dinsdagmiddag twee personen aan in de Middellaan. Surveillerende politiemensen zagen de 27-jarige Bredase en de 46-jarige Bredanaar drugs gebruiken in een portiek. Ze zijn beiden met een proces-verbaal voor het voorhanden hebben van drugs in vrijheid gesteld. De kleine hoeveelheid drugs die ze bij zich hadden is in beslag genomen.

Vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Personeel van een winkel aan de Ginnekenstraat hield op dinsdag even voor het middaguur twee winkeldieven aan. De twee hadden kleding met een totale waarde van 280,-gestolen. De 17-jarige en 36-jarige Litouwse werden aangehouden en bleken de beveiliging van de kleding te hebben afgeknipt. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De dievegges zijn in verzekering gesteld.

Echtpaar overvallen door onbekenden

BREDA: Op dinsdagavond even na 23.00 uur liep een echtpaar over de parkeerplaats aan de Essendonk, toen ze werden beroofd door twee onbekende gemaskerde mannen. Het echtpaar werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze zijn er met de handtas van de vrouw vandoor gegaan. Bij het wegnemen van de handtas, kwam de vrouw ten val. De daders liepen vervolgens weg richting de Donk. De 32-jarige man deed aangifte van diefstal met geweld. De politie ging direct met een politiehond aan de slag om te proberen de daders te achterhalen. Dit was tevergeefs. De politie heeft een onderzoek ingesteld en getuigen verhoord.

Man aangehouden voor inbraak in woning

BREDA: Een getuige belde op woensdagochtend de politie, omdat hij getuige was van een inbraak. In een woning aan de Speelhuislaan bleek te zijn ingebroken. De dader had een ruitje ingeslagen en had de woning doorzocht. De politie controleerde in de Speelhuislaan een 44-jarige Bredanaar op identiteit. Hij bleek een verwonding aan zijn handen te hebben en is aangehouden. Van de bewoonster van het pand werd aangifte opgenomen. Er was een o.a. een radio gestolen. De verdachte was bij aantreffen in bezit van één van de gestolen goederen. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld in de omgveing van de woning.

Man aangehouden voor huisvredebreuk

BREDA: De politie hield op woensdagochtend een 43-jarige man uit Breda aan voor huisvredebreuk door middel van braak. Een bewoonster van de Van Heemskerkstraat betrapte de man, al zittend in de keuken. Het bleek dat het slot van een deur was verbroken. Bij het zien van de vrouw liep de man weg. Met behulp van een signalement is de man op de Willem Barendzstraat aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Snelheidscontrole

BREDA: Het Verkeershandhavingsteam van de politie hield op woensdag tussen 08.15 uur en 14.55 uur een snelheidscontrole op de Nieuwe Kadijk. Van de 8710 passanten waren er 9 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/u, terwijl hier een maximum van 70 km/u geldt.

Sigaretten weg bij inbraak

ZUNDERT: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een horecagelegenheid aan de Molenstraat. Onbekende namen hier een hoeveelheid sigaretten weg. De daders waren binnengekomen door het openbreken van de voordeur. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg