Project Gemeente Westland

project Participatiefonds
Gemeente Westland doet mee aan project Participatiefonds Publicatiedatum: 06-02-2008

De gemeente Westland is door het ministerie van VROM geselecteerd om deel te nemen aan voorbereidingstrajecten voor het Participatiefonds. Dit fonds is bedoeld om de geldstromen voor re-integratie, inburgering en volwasseneneducatie te bundelen. Door dit fonds krijgen gemeenten meer ruimte om maatwerk aan burgers te leveren en een samenhangende aanpak op het gebied van participatie te realiseren.

Aan de voorbereidingstrajecten kunnen maximaal 25 gemeenten deelnemen. Naast de 18 gemeenten met z.g. Krachtwijken zijn 7 andere gemeenten (waaronder Westland) in de gelegenheid gesteld deel te nemen. De gemeente Westland heeft zich aangemeld voor de voorbereiding omdat zij in de huidige wetgeving, waarbij budgetten niet kunnen worden samengevoegd, onvoldoende uit de voeten kan om het gewenste beleid vorm te geven. Westland wil, binnen alle wettelijke mogelijkheden, een zo goed mogelijk re-integratie-, integratie- en scholingsproject aan inwoners kunnen aanbieden. Het liefst in een combinatie van meerdere onderdelen in één traject.
De gemeente ontvangt hiervoor een financiële tegemoetkoming van 225.000,-.

Wethouder Marga de Goeij is blij met de toekenning: Onze deelname is een prima kans om meerdere regels samen te voegen tot één effectieve regeling die maatwerk mogelijk maakt. We kunnen hiermee op een praktische manier samen met het bedrijfsleven aan de slag en lopende projecten versnellen.