Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Ruimte voor parkeren in Zuidoost

Parkeren in Zuidoost
In het bestuursakkoord 2006-2010 staat dat er een nieuwe parkeernota moet worden opgesteld. De vorige nota is van 1999. De parkeernota beschrijft op hoofdlijnen welke maatregelen genomen worden om de (toenemende) parkeerdruk in Zuidoost te reguleren en te handhaven. Het stadsdeel is hierbij op zoek naar maatwerkoplossingen per gebied.

Voordat de concept Parkeernota wordt opgesteld, heeft het stadsdeel de ideeën en meningen van bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden gevraagd. Tot medio 2007 zijn in verschillende buurten enquêtes uitgezet waarop door ongeveer 800 respondenten reactie is gegeven. Daarnaast zijn eind 2007 in totaal 7 bijeenkomsten (de Voorspraak) gehouden.

De uitkomsten van al deze informatie worden al dan niet verwerkt in de concept parkeernota. Het resultaat moet een concept parkeernota Zuidoost zijn, waar ook bewoners hun bijdrage in kunnen herkennen. Het dagelijks bestuur geeft de concept parkeernota in het voorjaar 2008 vrij voor inspraak.

Sfeer Voorspraak
De zeven voorspraakavonden zijn goed bezocht (ongeveer 180 belangstellenden). Bewoners kennen de parkeerproblemen in hun wijk uitstekend, gingen daarover met elkaar in discussie en droegen oplossingen aan.

In de samenvatting zijn de belangrijkste bevindingen uit deze voorspraakavonden op een rij gezet.
De uitgebreide verslagen van de zeven voorspraakavonden staan hieronder. Klik de betreffende avond aan voor het bijbehorende verslag:

14 november: Venserpolder
19 november: E-G-K en Nellenstein
21 november: Reigersbos/Gein
26 november Holendrecht
27 november Driemond
28 november H-buurt
12 december Amstel III/ArenApoort

Parkeergarages H-buurt
Samen met de Dienst Parkeergebouwen heeft het stadsdeel ook een voorlichtingsbijeenkomst voor de parkeergarages georganiseerd op donderdag 15 november 2007. Het verslag van deze avond staat hieronder vermeld.

15 november: Parkeergebouwen H-buurt

Proces vaststellen Parkeernota Zuidoost
De nieuwe concept parkeernota wordt vermoedelijk half maart vrijgegeven voor inspraak. De concept nota wordt dan ook op deze website gepubliceerd en op het stadsdeelkantoor ter inzage gelegd. Vanaf dat moment geldt de normale inspraakprocedure en kunnen belangstellenden binnen zes weken op de conceptnota reageren. Tijdens de inspraak wordt ook nog één algemene inspraakavond gehouden. Meer informatie hierover wordt medio maart via de website en de reguliere communicatie kanalen bekend gemaakt.

De conceptnota parkeren Zuidoost wordt waarschijnlijk in de zomer 2008 samen met de inspraakreacties aan het dagelijks bestuur, de raadscommissie ROVB en de stadsdeelraad aangeboden om vastgesteld te worden.
Voor vragen kunt u mailen naar: J.Brewster@zuidoost.amsterdam.nl