Aftrap postzegelserie "Jaren 50, 60 en 70" met DAF 600

06/02/2008 18:11



TNT Post



Aftrap postzegelserie "Jaren 50, 60 en 70" met DAF 600

Den Haag, 6 februari 2008 - Kent u ze nog? De Daf met het Pientere Pookje, Swiebertje die het altijd aan de stok heeft met Bromsnor of de verloren finale tegen Duitsland. Stuk voor stuk beelden die bij duizenden Nederlanders herinneringen losmaken.

TNT Post start daarom vanaf morgen in samenwerking met het blad Plus Magazine van uitgeverij SPN (Senior Publications Nederland) te Baarn, met een serie Persoonlijke Postzegelvelletjes met aandacht voor belangrijke producten en momenten uit de jaren 50, 60 en 70. Maandelijks komen er twee velletjes Persoonlijk postzegels uit en een bijbehorend informatieblad. In totaal bestaat de serie uit 75 velletjes postzegels.

Het eerste onderwerp in de serie is de DAF 600, ter gelegenheid van de introductie van de eerste DAF 600 in de RAI in februari 1958. Om deze speciale uitgifte extra luister bij te zetten heeft Eric Dietz, Commercieel Directeur van TNT Post BV, het eerste velletje Persoonlijke Postzegels met daarop de DAF 600 vandaag aangeboden aan de heer MR Oscar Wibaut, oud PR-man bij DAF en medeoprichter van het DAF Museum in Eindhoven. Geheel in stijl kwam de heer Dietz het museum binnenrijden in een DAF 600, vergezeld door een dame geheel in jaren 50 look. Hoe dit, en de rest van deze dag, er uit zag, kunt u vanaf zaterdag terugzien op www.youtube.com. Zoek op TNT Post DAF 600.

De eerste personenauto van truckfabrikant DAF sloeg op de Auto RAI in 1958 in als een bom: maar liefst 3.000 klanten bestelden de DAF 600. Wat de auto vooral populair maakte was de variomatic, ofwel het 'pientere pookje': het versnellingssysteem op basis van rubber riemen, dat schakelen overbodig maakte.

De postzegels zijn vanaf vandaag alleen te koop in het DAF museum in Eindhoven, vanaf morgen ook in de rest van Nederland in de Postkantoren en via www.tntpost.nl.

De oplage per onderwerp is 10.000 velletjes en elk onderwerp bestaat uit een velletje met 10 postzegels met een frankeerwaarde van 0,44 euro per stuk en een kleurrijk en informatief bewaarblad. Deel I over de DAF 600 is nu te koop voor een speciale introductieprijs van 4,40 euro.

Om zeker te zijn van een complete serie biedt TNT Post de mogelijkheid om een abonnement te nemen op deze unieke postzegels. Elke maand ontvangt de abonnee 2 postzegelvelletjes inclusief bijbehorende bewaarbladen voor 15 euro (inclusief verzendkosten). Na drie leveringen krijgt de abonnee tevens een prachtig bewaaralbum cadeau!

Andere onderwerpen in de serie zijn o.a.: SRV-man, Swiebertje, The Beatles in Nederland, de petticoat, Tupperware en de verloren WK-finale tegen Duitsland.

Over TNT Post
TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 350.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet over de eerste helft van 2007 bedroeg 2,081 miljard euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.