Gemeente Zijpe


2008-02-06 bijeenkomst bewonersgroep 't Zand groeit bewonersgroep

De eerste bijeenkomst van de bewonersgroep " 't Zand groeit" vond plaats op 6 februari in het gemeentehuis in Schagerbrug.

De leden van deze groep bestaat uit inwoners, afgevaardigden van de dorpsraad en de zakenclub.

Medewerkers van het taakveld Ruimte lichtten het e.e.a. toe en de heer van Oeveren van Bouwfonds MAB beantwoordde op verzoek enkele vragen.

Wat hieraan vooraf ging was de volgende oproep.

Meepraten over toekomst t Zand?

t Zand is in ontwikkeling, de komende jaren staat er veel te gebeuren in uw dorp. U heeft er misschien al iets over gehoord of gelezen. Zo is de bouw van de Brede School inmiddels vergevorderd, worden er in de komende jaren vierhonderd woningen gebouwd, vinden er aanpassingen plaats in het wegennet en staat de uitbreiding van het bedrijventerrein op stapel. Natuurlijk gebeurt dat allemaal niet van vandaag op morgen. De gemeente Zijpe heeft voor al deze ontwikkelingen een periode van tien jaar uitgetrokken. Onder de projectnaam t Zand groeit zult u daar de komende tijd regelmatig over worden geïnformeerd. Wilt u graag actief betrokken zijn en meepraten over wat er allemaal in t Zand gaat gebeuren? Meldt u zich dan aan voor deelname aan de bewonersgroep. Deze groep zal bestaan uit inwoners van t Zand en afgevaardigden van de dorpsraad en de zakenclub. In totaal gaat het daarbij om tien personen. Als bewonersgroep heeft u vier keer per jaar overleg met ambtenaren van de gemeente Zijpe die zich bezighouden met de uitvoering van het project t Zand groeit.

De leden kregen de gelegenheid om zich even aan elkaar voor te stellen, er werd een werkwijze en een agenda vastgesteld en er zal nagedacht worden over een straatnaam voor 't Zand Oost en de brug van de Kemphaanweg naar de school.

V.l.n.r. staand L. Deutekom, G. Pater, B. Tamis, P. Piepers

zittend, L. Schilder, R. v.d. Hulst, J. de Groot, G. Veeken (afw. Stoutjesdijk)