Gemeente Apeldoorn

Project Wonen met kansen

Wonen, werken en leren, een groep jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar krijgt een bijzonder traject aangeboden. De Goede Woning en de gemeente Apeldoorn biedt een aantal kansrijke jongeren huisvesting aan in een appartementencomplex in de Gemzenstraat. Hier is onderdak voor jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken als ze niet langer thuis kunnen wonen, nog geen schooldiploma hebben, een opleiding volgen of nog geen werk hebben.

Zonder huisvesting en zonder beroepskwalificaties kunnen jongeren de aansluiting met de maatschappij kwijtraken. Een baan wordt dan moeilijker bereikbaar. Jongeren die zelfstandig kunnen wonen onder begeleiding, komen in aanmerking voor een appartement in de Gemzenstraat. Het jongerenloket beoordeelt de mogelijkheid van deelname aan het project. Naast een woning krijgt de jongere ook begeleiding aangeboden door Iriszorg. Voor de begeleiding in het leerwerktraject kan de jongere een beroep doen op de ondersteuning door Jongerenloket. Iedere jongere die in het Wonen met kansen project het afgesproken traject afrondt, kan met succes een stap maken naar de reguliere arbeids- en woningmarkt.

In het project Switch zijn 42 wooneenheden in de Gemzenstraat (nummers 2 tot en met 84) gereserveerd voor tijdelijke huisvesting. Het gaat om 21 wooneenheden voor Kamers met kansen en 21 wooneenheden voor mensen die tijdelijke huisvesting zoeken. Voor de tijdelijke huisvesting komen bijvoorbeeld mensen in aanmerking die net een baan hebben in Apeldoorn maar nog geen woning of bijvoorbeeld mensen die door scheiding naar een andere woonruimte moeten zoeken.

Het project Switch is in 2006 voortgekomen uit een initiatief van het Lokaal Comité Maatschappelijk Ondernemen.

Einde persbericht.