Ingezonden persbericht


het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum: 6 februari 2008

Ook het Keringhuis onderdeel van 'Nooitverwacht Nederland' NBTC zet schijnwerper op toeristische en culturele 'geheimen'

Dit jaar staat geheel in het teken van het thema Nooitverwacht Nederland. Dat betekent dat twaalf maanden lang meer dan 120 toeristische en culturele 'geheimen' (inter)nationaal in de schijnwerpers worden gezet. Ook het Keringhuis in Hoek van Holland bij de Maeslantkering is geselecteerd als een bijzondere parel.

Het themajaar Nooitverwacht Nederland is een initiatief van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Achtergrond is de gedachte dat er in Nederland heel veel musea, attracties, restaurants en overnachtings-mogelijkheden zijn, die bij vele Nederlanders en buitenlanders nauwelijks of niet bekend zijn. Of wel enigszins bekend, maar te weinig bezocht. Allemaal locaties waar de bezoeker met verbazing van zal zeggen: 'Dat Nederland dat ook heeft!' Met deze gedachte is het logisch dat het Keringhuis ook is opgenomen in de 'geheime' lijst van Nooitverwacht Nederland.

Over het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Het Keringhuis, Publiekscentrum Water in Zuid-Holland, is een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kunt komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. In het Keringhuis, Publiekscentrum Water, participeren Rijkswaterstaat, provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Delfland. De toegang tot het informatiecentrum is gratis en het Keringhuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen wordt aanbevolen, dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (info@keringhuis.nl). Het Keringhuis is het hele jaar door geopend, behalve op 25 en 31 december en op 1 januari. In het Keringhuis is een restaurant aanwezig. Het Keringhuis en het terrein eromheen zijn voor mindervaliden toegankelijk. In de filmzalen is ringleiding aanwezig.

Gedurende 2008 spelen de 'parels' van Nooitverwacht Nederland een belangrijke rol in de nationale en internationale promotie van Nederland. Door middel van een actiewebsite in zes talen geeft het NBTC bezoekers tips waar deze bijzondere plekken in Nederland te vinden zijn. Die tips zijn ondergebracht in drie thema's: Cultuur & Historie, Land & Water en Gastronomie & Logeren. De 'parels' zijn ook geselecteerd op exclusiviteit, kwaliteit en originaliteit. Op de website www.lekkerweg.nl/nooitverwacht staat het totale overzicht van de nooitverwachte parels van Nederland.

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water
Nieuw Oranjekanaal 139
3151 XL Hoek van Holland
telefoon: 0174 - 511 222
email: info@keringhuis.nl
internet: www.keringhuis.nl