Kroatische oliemaatschappij INA gaat samenwerken met ORTEC


Optimalisatie van rit- en routeplanning en voorraadbeheer

GOUDA, 20080206 -- Oliemaatschappij INA in Kroatië kiest ervoor om rit- en routeplansysteem SHORTREC van ORTEC te implementeren. Daarnaast heeft de oliemaatschappij besloten om haar voorraden en vraagvoorspelling te managen met ORTEC's planningsoplossing ORION. INA is hiermee het eerste bedrijf in deze regio die dergelijke geavanceerde planningsystemen in gebruik neemt.

Nadat INA twee jaar geleden SAP implementeerde, was het nu tijd voor de volgende stap in de automatiseringsslag die het bedrijf wil maken. Logistiek manager Prpic van INA geeft aan: "Om vooruit te komen op de Europese markt is het belangrijk voor INA om te investeren in transportsystemen die ons helpen onze logistieke organisatie te verbeteren. Innovatie is hiervoor de sleutel. SHORTREC en ORION zijn belangrijke instrumenten om deze doelstelling te behalen. We hebben te maken met allerlei randvoorwaarden, zoals stijgende brandstofprijzen, steeds striktere wetgeving, meer concurrentie en hogere klanteisen. Om onze effectiviteit en service te verhogen, wordt een geoptimaliseerde rit- en routeplanning, waarin we rekening kunnen houden met deze randvoorwaarden, steeds belangrijker."

`Orders worden automatisch gegenereerd'

INA zal ORION inzetten om de voorraden bij haar tankstations optimaal te beheren. ORION vervangt hiermee het huidige ordersysteem. "Met ORION kunnen we meten wanneer een tankstation bevoorraadt moet worden. Orders die daaruit voortkomen worden automatisch gegenereerd. Het volume en de frequentie van leveringen zullen zo worden geoptimaliseerd", aldus Prpic. "SHORTREC zal gebruikt worden om de rit- en routeplanning te optimaliseren tussen raffinaderijen, depots, benzinestations en groothandel. Deze systemen zullen ons helpen om onze planning te centraliseren en efficiënter te werken."

Over INA

Als marktleider in Kroatië speelt oliemaatschappij INA een grote rol binnen de Europese olie- en gasindustrie. In 1963 is INA ontstaan uit een fusie tussen een olieproductiebedrijf en raffinaderijen in Rijeka en Sisak. De INA Groep bestaat uit het moederbedrijf INA d.d. en een aantal dochterondernemingen. Het hoofdkwartier van INA is gevestigd in Zagreb. Hier werken 16.000 mensen.

Over ORTEC

ORTEC is een van de grootste aanbieders van geavanceerde softwareoplossingen en consultancydiensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot geoptimaliseerde plannen voor transportroutering, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, productie- en projectplanning, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, alsook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 800 klanten wereldwijd, 600 werknemers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika.





ORTEC