ORTEC ontwikkelt nieuwe rit- en routeplanningsoplossing


ORTEC ontwikkelt nieuwe rit- en routeplanningsoplossing voor ondersteuning op tactisch niveau

GOUDA, 20080206 -- ORTEC heeft aan het assortiment van haar rit- en routeplanningssoftware een nieuwe planningsoplossing toegevoegd. Met ORTEC Tactical Route Planning (TRP) kunnen beslissingen in rit- en routeplanningen op tactisch niveau worden ondersteund. Hiermee kunnen bedrijven een analyse maken om de inzet van hun personeel en middelen gelijkmatig over een bepaalde periode of diverse gebieden te spreiden. De resultaten van deze analyse worden vervolgens als startpunt van de operationele planning gebruikt.

ORTEC Tactical Route Planning (TRP) bestaat uit twee onderdelen:
* Balanced Period Scheduler
* Territory planner

Balanced Period scheduler
Op basis van de locatie en gewenste leverfrequentie van een klant bepaalt de Balanced Period Scheduler de optimale dag(en) om een klant te beleveren. In het concept wordt rekening gehouden met verschillende balans criteria. Bijvoorbeeld om een optimale spreiding van de workload te bepalen, zodat op alle dagen ongeveer evenveel trucks worden ingezet.
De voordelen die deze analyse oplevert worden gevonden in:
1. een betere customer service, doordat de klanten naar wens bediend worden,
2. efficiënte routes en een uitgebalanceerde werkbelasting,
3. een verbeterd inzicht in het aantal benodigde middelen voor een periode.

Territory planner
Met deze module kunnen regio's worden gecreëerd om als input te dienen voor de operationele planning bij toewijzing van orders en/of personeel en middelen. De regio's worden bepaald op basis van criteria voor de verdeling van de workload, het groeperen van klant-locaties en door het berekenen van `het middelpunt-gewicht'. Op deze manier kan er bijvoorbeeld voor worden gezorgd dat iedere regio bij benadering evenveel orders bevat. Daarom is deze module naast de toepassing in de reguliere distributie ook uitermate geschikt voor het toewijzen van verantwoordelijke gebieden aan (sales)personen.

In de praktijk
TRP wordt momenteel al gebruikt door een frisdrankfabrikant binnen één Europees land. Bovendien loopt op dit moment een traject waarin de module voor dezelfde klant over nog eens 25 landen uitgerold wordt. Ook andere klanten tonen interesse. Zo zal de methode eveneens toegepast worden voor workload balancing in de olie- & gasindustrie. Binnen de publieke en professionele dienstensector zal TRP ingezet worden om periodieke bezoeken en diensten te evalueren en te optimaliseren.

Over ORTEC
ORTEC is wereldwijd een van de grootste aanbieders van geavanceerde software oplossingen en consultancy diensten voor planning en optimalisatie. De ORTEC producten en diensten leiden tot geoptimaliseerde plannen voor transportroutering, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. ORTEC biedt zowel stand-alone, als ook maatwerk en SAP®-gecertificeerde oplossingen, ondersteund door strategische partners. ORTEC heeft meer dan 800 klanten wereldwijd, 600 werknemers en verschillende kantoren in Europa en Noord-Amerika.





ORTEC