Spectaculaire opening Art Rotterdam 2008

14/01/2008 09:14



Art Rotterdam B.V.



Van 7 tot en met 10 februari 2008 wordt de negende editie van Art Rotterdam gehouden. Art Rotterdam is de internationale kunstbeurs van Nederland. Circa 75 galeries uit tien verschillende landen presenteren kunstenaars die geselecteerd zijn vanwege hun open mentaliteit en innovatieve ideeën. De beurs vindt plaats in een unieke setting: de oude Cruise Terminal van de Holland Amerika Lijn op de Kop van Zuid, een stadsdeel in het Rotterdamse havengebied.

Gingerbread Men Bread op opening Art Rotterdam 2008
Tijdens de opening op woensdag 6 februari treedt om 21:00 uur de Engelse formatie Gingerbread Men Bread op. Het spectaculaire optreden van deze post-punk-groep vindt plaats op een speciaal door de bekende beeldhouwer Graham Hudson ontworpen podium. Hudson bouwt dit podium op aan de hand van een reeks portfoliomotieven die het minimalisme versmelten met de barok. Julie Verhoeven -verzorgde in het verleden de art direction voor de Sugababes en visuals voor Primal Scream- ontwerpt een speciale achtergrond voor het optreden van het jonge kwartet.

Internationale galeries
Op de negende editie van Art Rotterdam zijn veel verrassende presentaties. Galeries zoals Mothers Tankstation (Dublin), Hoet Bekaert (Gent), Neue Alte Brücke (Frankfurt), Rokeby (Londen), Eva Winkeler (Frankfurt) en Arquebuse (Genève) hebben een onconventioneel programma in petto. Dit jaar voor het eerst aanwezig, is de grootste trendsetter binnen Indiase galeries, Chemould Prescott Road uit Mumbai/Bombay. In samenwerking met het Willem Baars Project (Amsterdam) presenteert deze Indiase galerie een indrukwekkende installatie van Anant Joshi. Naast de buitenlandse deelnemers is ook de top van de Nederlandse galeries aanwezig op de beurs.

Illy prize 2008
Tijdens Art Rotterdam wordt deze prestigieuze prijs wederom uitgereikt aan de meest innovatieve artiest op Art Rotterdam. Hij of zij ontvangt hiermee ondermeer een bedrag van euro 10.000,-. Dit jaar bestaat de jury van de illy prize uit: Nicholas Schafhausen (directeur Witte de With, Centrum voor Hedendaagse Kunst), Paolo van de Velde (kunstredacteur de Telegraaf), Jan Grosfeld (verzamelaar) en Carlo Bach (creative director illycaffe). De genomineerden worden tijdens een speciale presentatie voorgesteld op Art Rotterdam. De naam van de winnaar wordt bekend gemaakt op woensdag 6 februari tijdens de persconferentie.

Project(OR) - platform voor actuele kunstpodia
Tijdens Art Rotterdam presenteert showroom MAMA de eerste editie van Project(OR): een platform voor actuele kunstpodia. In het voormalige postkantoor op Coolsingel 42 brengt Project(OR) onder meer Artists Anonymous uit Berlijn, Fette's Gallery uit Los Angeles en Press to Exit Gallery uit Skopje samen op een vloeroppervlakte van 1000 m2.





http://www.artrotterdam.com


Noot voor de redactie:

Openingstijden:
Donderdag 7 en vrijdag 8 februari 2008: 13 - 18 uur
Zaterdag 9 en zondag 10 februari 2008: 11 - 19 uur

De persconferentie is op woensdag 6 februari om 14:00 uur in de VIP lounge van Art Rotterdam (Cruise Terminal op de kop van Zuid, Wilhelminakade 699, 3072 AP Rotterdam). Pers & Publiciteit Art Rotterdam: Michael Huyser: 06 28 88 12 16