Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, donderdag 31 januari 2008

'Oeteldonks' carnaval gaat het sop in
Robijn Klein & Krachtig groots ingezet voor kleurrijkste evenement van het jaar

Rotterdam - Op woensdag 6 februari, de dag na carnaval, kunnen carnavalsvierders en -verenigingen uit 's-Hertogenbosch ('Oeteldonk' tijdens carnaval) en omstreken tussen 14.00 en 14.30 uur hun vuile carnavalskleding inleveren op het Kerkplein. Het wasmiddelenmerk Robijn wast dit jaar de kleding van het kleurrijkste evenement van het jaar en neemt hiermee haar reclamecampagne Robijn doet de was bij ... heel letterlijk.

De carnavalsvierders die de eerste vijfhonderd vuile (carnavals)kledingstukken inleveren, komen in aanmerking voor deze kleurrijke wasactie. Om een krachtig kleurresultaat te realiseren, wordt de vuile kleding gewassen met Robijn Klein & Krachtig, het nieuwe wasmiddel waar de carnavallers bij inlevering van hun kleding een fles van mee naar huis krijgen. Dit nieuwe vloeibare wasmiddel is tweemaal geconcentreerd, waardoor de helft minder nodig is voor hetzelfde wasresultaat in vergelijking met een niet-geconcentreerd wasmiddel. Hierdoor worden water, karton en energieverbruik bespaard en dit zorgt voor een geringere belasting van het milieu.

Het sop in
Robijn neemt de vuile kleding mee en brengt ze een kleine week later zorgvuldig gewassen terug, zodat de feestvierders volgend jaar weer los kunnen gaan, maar dan wel in schone kleding. Op dinsdag 12 februari tussen 16.00 en 18.30 uur kunnen de carnavalsvierders hun schone kleding ophalen in de foyer van Theater aan de Parade, Parade 23 in 's-Hertogenbosch. Deelnamevoorwaarden zijn terug te vinden op de website www.robijndoetdewas.nl.

Robijn doet de was bij ... een vrijwilligersorganisatie Uit onderzoek1 onder circa 800 vrouwen, dat is uitgevoerd ter voorbereiding op de introductie van Robijn Klein & Krachtig, blijkt dat 24% van de vrouwen regelmatig de was doet voor een ander. Hiervan ontfermt 19% zich over de was van de sportvereniging. Naast de kleurrijke wasactie in 's-Hertogenbosch zal Robijn dit voorjaar daarom ook de was doen bij een vrijwilligersorganisatie in Nederland. Vrijwilligersorganisaties kunnen zich hiervoor aanmelden, mits goed gemotiveerd, op www.robijndoetdewas.nl. Robijn maakt een selectie op basis van de ontvangen motivaties.

________________________

1Het onderzoek is uitgevoerd door bureau Buzzer onder 802 vrouwen in Nederland, die Robijn Klein & Krachtig gedurende vier weken hebben getest.

EINDE PERSBERICHT

Noot aan de redactie,