Ingezonden persbericht


PERSBERICHT,

Leeuwarden 1 februari 2008

Het ISM presenteert model voor duurzame schoolontwikkeling

Op 6 en 7 februari 2008 organiseert het Instituut Service Management (ISM) de conferentie 'Nooit of Nu' over duurzame schoolontwikkeling in primair en voortgezet onderwijs. Aanleiding is de ontwikkeling van een praktisch model voor organisatieontwikkeling bij onderwijsinstellingen. Tijdens de conferentie worden lezingen gegeven, door onder andere Jan Jutten en Joop Alberda. Daarnaast worden er workshops aangeboden. De conferentie wordt gehouden op Stenden Hogeschool (CHN) Rengerslaan 8 te Leeuwarden.

Visie op duurzame schoolontwikkeling

Het ISM ziet duurzame schoolontwikkeling als het creëren van professionele zelflerende onderwijsorganisaties. De steeds veranderende samenleving vraagt om onderwijs dat in staat is met deze veranderingen mee te bewegen, om mensen die zich verantwoordelijk voelen voor het grotere geheel. Dit maakt dat begrippen als duurzaamheid, waarden, zelfsturing en respect steeds belangrijker worden in het onderwijs.

Om dit in te bedden in de organisatie is een model ontwikkeld. In dit model wordt uitgegaan van de visie en waarden van de school. Hierbij worden vijf aspecten onderscheiden die de kwaliteit en de borging van het proces van duurzame schoolontwikkeling bepalen:


1. Bewezen resultaat als uitgangspunt


2. Gericht op de toekomst


3. Pendelen tussen theorie en praktijk


4. Samenhang


5. Mobiliseren van de gemeenschap

Het ISM

Het Instituut Service Management is een resultaatgerichte onderzoek-, advies- en trainingsorganisatie voor de sectoren Onderwijs, Toerisme, Retail, Hospitality en Zorg. Hierbij wordt intensief samengewerkt met Stenden Hogeschool, voorheen CHN. De kennis vanuit de hogeschool maakt het ISM op een eigen, zakelijke en betrokken werkwijze toepasbaar in de praktijk.

Meer informatie op www.ismweb.nl of neem contact op met één van onze consultants:

Herman Hoedemaker: 06 2247 2052

Anton de Vries: 06 1093 0801

----------
ISM
Rengerslaan 8
Postbus 1298
8900 CG LEEUWARDEN

Tel.: 058 244 15 50
Fax: 058 244 15 01
E-mail: ism@chn.nl

----------

www.ismweb.nl