Spyder Active Sports neemt Cloudveil Mountain Works over

06/02/2008 03:08



PR Newswire



BOULDER, Colorado en JACKSON HOLE, Wyoming, February 6 /PRNewswire/ -- Spyder Active Sports, Inc., leider in de branche van ski- en sportkleding, kondigde zijn overname aan van Cloudveil Mountain Works, Inc., producenten van innovatieve, technische outdoor- en bergsportkleding. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Cloudveil zal een zelfstandige merknaam blijven en blijft onafhankelijk werkzaam als een volledige divisie van Spyder Active Sports. De oprichters van Cloudveil, voorzitter Brian Cousins en vice-voorzitter Stephen Sullivan hebben meerjarige contracten getekend om hun rollen binnen de nieuwe organisatie te blijven vervullen.

Volgens Jake Jacobs, voorzitter en algemeen directeur van Spyder, betekent de overname voor Spyder een belangrijke groeistrategie om door te dringen in de grotere wereldwijde outdoor sport- en recreatiemarkt met een hoogstaand authentiek outdoormerk. Het biedt Spyder ook de gelegenheid de productlijn uit te breiden, en naast de skimarkt ook andere wereldwijde verkoopkanalen te verwezenlijken. "Het team van Cloudveil heeft uitzonderlijk werk verricht met de creatie van een authentiek outdoormerk. Ze verpersoonlijken de 'outdoor mountain lifestyle' en zijn stuk voor stuk hardcore gebruikers van het product. In elk product dat ze maken, is dat soort passie en talent zichtbaar. Ik voel me hiermee verbonden doordat het Spyder-merk met dezelfde soort passie voor het product werd gemaakt," zei Jacobs. "Door ons op de sneeuwsport- en outdoormarkt te begeven met authentieke hoogwaardige merken, krijgt ons bedrijf op de lange termijn een belangrijke mogelijkheid te groeien. Cloudveils positie op de outdoormarkt vormt een grote steun in onze strategie om een bedrijf op te bouwen dat het gehele jaar actief is, verkoopkanalen uit te breiden buiten de skimarkt en via meerdere sporten de bergsport te domineren. We kunnen een hefboomwerking bereiken als we de sterke kanten van Cloudveil gebruiken om beide merken op te bouwen," voegde hij eraan toe.

"Tijdens het overnameproces hebben de kracht van de Spyder-organisatie en haar managementteam indruk op ons gemaakt. Zowel Steve als ikzelf zijn erg enthousiast over de vooruitzichten van dit nieuwe partnerschap," verklaart Brian Cousins. "Spyder heeft Cloudveil een aanzienlijke expertise op het gebied van global sourcing en logistiek van toeleveringsketens te bieden, en zal nieuwe distributiemogelijkheden openen. Dit zou het toch al sterke groeiprofiel van Cloudveil aanzienlijk moeten beïnvloeden."

Cloudveils belangrijkste kantoren en meest vooraanstaande winkel zullen gevestigd blijven in Jackson, Wyoming, en hun eigen team en onafhankelijke verkoopapparaat zullen het fundament blijven vormen voor toekomstige uitbreiding.
Laura Wisner van Spyder Active Sports, Inc, +1-303-544-4012, lwisner@spyder.com; of Greg Williams van Backbone Media, LLC, +1-970-963-4873, greg@backbonemedia.net