Gemeente Zandvoort


Heeft u een goed voorstel voor Rekenkamer Zandvoort-onderzoek?

De Rekenkamer Zandvoort gaat binnenkort zijn onderzoeksprogramma 2008 opstellen. Net als in 2007 nodigt voorzitter Gerard Johanns u van harte uit een onderzoeksuggestie in te dienen. Dat kan tot 24 februari. Johanns - hier op foto rechts: 'De suggesties van burgers kunnen een belangrijk signaal geven voor de kwaliteit van de beleidsuitvoering en we kunnen zulke suggesties gebruiken in onze afweging welk beleidsonderwerp onderzocht kan worden.'

Juiste verwachtingen
Veel is de moeite waard om te onderzoeken. Het spreekt echter van zelf dat van alle onderwerpen die bedacht kunnen worden niet alle tegelijk ook uitgevoerd kunnen worden. Daarom moet de kamer een goed beredeneerde keuze maken. Met een zorgvuldige afweging probeert de Rekenkamer uit alle voorgestelde onderzoeksonderwerpen een keuze te maken. Johanns: 'De suggesties zullen door de rekenkamer worden beoordeeld op hun onderzoekswaardigheid. Daarbij is de taakopdracht van de rekenkamer leidend: het (doen) onderzoeken van de doelmatigheid, de doeltreffendheid en de rechtmatigheid van het gemeentelijke beleid. De rekenkamer vervult dus geen (scheids- of beroeps)rechterlijke functie voor in de politiek of het bestuur teleurgestelde burgers. '

Checken
Heeft u een onderwerp in gedachten? Check dan nog even vooraf even de spelregels. Op de website van de gemeente staat bij het onderdeel dat betrekking heeft op de Rekenkamer een visiedocument waarin de rekenkamer onder andere uiteen zet hoe de selectie van onderzoeksonderwerpen tot stand komt. Naar de indieners van voorstellen zal uiteraard verslag worden gedaan wat de Rekenkamer met de voorstellen heeft gedaan.

Onderzoekers
De Rekenkamer Zandvoort in oktober 2005 is ingesteld en doet onderzoek naar de doelmatigheid en doeltreffendheid van het gemeentelijke beleid in Zandvoort. Een prominent onderzoek voerde de rekenkamer uit naar de gemeenschappelijke regelingen, waaraan de gemeente zich gecommitteerd heeft. Gemeenschappelijke regelingen - gemeenschappelijke controle?', genaamd.

Meer weten?
Kijk op deze website onder de rubriek Bestuur > Rekenkamer. U vindt er alle onderzoekrapportages en andere documenten op een rij.

Nu al reageren?
Mail naar de voorzitter van de Rekenkamer Zandvoort Gerard Johanns of naar de rekenkamer.