Persbericht

Supply chain-oplossingen Manhattan Associates ondersteunen snelle groei Crocs

Implementatie in Rotterdam cruciaal voor verbetering wereldwijde supply chain Crocs

Nieuwegein - 6 februari 2008 - Internationale aanbieder van supply chain-oplossingen Manhattan Associates, Inc. (NASDAQ: MANH) implementeert zijn supply chain-oplossingen bij Crocs Inc., de snelgroeiende ontwerper, producent en retailer van het footwear-merk Crocs(TM). De oplossing van Manhattan ondersteunt het succes en de uitbreiding daarvan bij Crocs. Het bedrijf biedt zijn schoenen, kleding en accessoires aan in Nederland en 90 andere landen in de wereld en heeft gekozen voor de oplossingen van Manhattan als onderdeel van zijn supply chain-optimalisatiestrategie.

"De Distribution Management-oplossingen van Manhattan zorgen ervoor dat bedrijven zoals Crocs in periodes van explosieve groei snel kunnen schakelen en goed kunnen plannen als de brand awareness en de vraag naar producten op zijn hoogst zijn", aldus Jan Heijblom, sector manager Centraal Europa bij Manhattan Associates. "Onze oplossingen zorgen voor zichtbaarheid binnen supply chains zodat bedrijven zicht hebben op de stroom van bestellingen en voorraad. Ook kunnen zij voorspellen hoeveel mankracht zij nodig hebben gedurende piekperiodes."

Crocs Inc. begint de implementatie van de Distribution Management-oplossingen van Manhattan in twee grote distributiecentra in Rotterdam en in Leon, Mexico. Crocs zet zijn producten in de markt vanuit een brede reeks van distributiekanalen, inclusief traditionele footwear-retailers en gespecialiseerde kanalen. Daarnaast verkopen zij de producten direct aan klanten via internet en op verkooppunten die gestuurd worden vanuit de organisatie zelf. In de afgelopen drie jaar is het bedrijf gegroeid tot een wereldwijde speler op de footwear-markt.

"Doordat we opereren in meerdere landen en via verschillende distributiekanalen is het belangrijk voor ons dat we een standaard wereldwijd platform bouwen met een oplossing die ingebouwde flexibiliteit biedt", zegt Alex Poole, director of global supply chain development bij Crocs Inc. "De oplossingen van Manhattan spelen een belangrijke rol bij het uitbouwen van onze wereldwijde infrastructuur."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Crocs Inc.
Crocs Inc. is een snelgroeiende ontwerper, producent en retailer van footwear voor mannen, vrouwen en kinderen onder het merk Crocs(TM).

Alle schoenen van het merk Crocs(TM) bevatten het closed-cell synthetische Croslite(TM) van Crocs, wat staat voor substantiële innovatie in footwear. Het Croslite(TM)-materiaal zorgt dat Crocs zachte, comfortabele, lichtgewicht schoenen produceert die super grip hebben, geen strepen achterlaten en geen luchtjes verspreiden. Deze unieke elementen maken Crocs(TM)-schoenen zowel geschikt voor alledaags gebruik als voor professioneel gebruik, zoals bij varen, hiken, schoonmaken en tuinieren. Het veelzijdig gebruik van materialen zorgt dat Crocs zijn producten succesvol in de markt kan zetten voor een brede doelgroep.

Crocs(TM)-schoenen worden in meer dan 90 landen verkocht en zijn beschikbaar in vele kleuren en stijlen. Meer informatie is te vinden op www.crocs.com.

Over Manhattan Associates, Inc.
Manhattan Associates levert al ruim 17 jaar wereldwijde supply chain-oplossingen aan meer dan 1200 organisaties die supply chain-software, -processen en -technologie als strategische voorwaarden voor marktleiderschap beschouwen. Manhattan SCOPE(TM) is een portfolio van software-oplossingen en technologie dat organisaties helpt hun supply chain van planning tot uitvoering te optimaliseren. Het Supply Chain Process Platform van SCOPE levert het fundament voor vijf essentiële productgroepen voor de supply chain: Planning en Forecasting, Inventory Optimisation, Order Lifecycle Management, Transportation Lifecycle Management en Distribution Management. Daarnaast bevat het platform applicaties die Event Management, Supply Chain Intelligence en Visibility aan Solution Suites leveren. Ook bevat het X-Suite Solutions die oplossingen en/of oplossingscomponenten combineren om te voldoen aan specifieke supply chain-uitdagingen. Meer informatie is te vinden op www.manh.com.