Project Gemeente Westland

Publicatiedatum: 06-02-2008

Gemeente Westland vriend van de Landelijke SichtingTegenZinloosGeweld

Westland - De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld en gemeente Westland gaan hun krachten bundelen in de strijd tegen pesten, agressie en geweld. De gemeente is namelijk vriend geworden van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld.

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld zal de gemeente Westland van ideeën voorzien voor het opzetten van projecten van zowel de gemeente zelf, als organisaties en instellingen binnen de gemeente . De Gemeente Westland heeft bij aanmelding als vriend een oorkonde, vlaggen en een stoeptegel gekregen. Dit alles met het bekende logo van de stichting, het lieveheersbeestje.

Vriend zijn van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld biedt de gemeente tal van mogelijkheden. Ten eerste kan er van de expertise van de stichting betreffende de onderwerpen pesten, agressie en geweld gebruik worden gemaakt, maar daarnaast heeft de stichting een flink aantal projecten die kunnen worden uitgezet binnen de gemeente.

Een voorbeeld is het KidsTegenGeweld Project, waarbij kinderen zich gratis kunnen inschrijven als Kidsclublid. Daarbij krijgen zij een handboek vol ideeën en tips om zelf iets te doen tegen pesten. Een ander voorbeeld is het project Wapen jezelf met woorden in samenwerking met Oxfam Novib en Gun Free South Africa. Binnen dit project draait het vooral om de gastlessen die op middelbare scholen worden gegeven. Deze gastlessen gaan over agressie, geweld en wapenbezit op scholen. Beide projecten dragen bij aan bewustwording onder zowel kinderen als jongeren.

Gemeenten in Nederland kunnen vriend worden van de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld. Het idee achter deze vriendschap is dat gemeenten met de stichting samenwerken om pesten, agressie en geweld in hun gemeente tegen te gaan. Voor meer informatie kijkt u op www.zinloosgeweld.nl. Voor vragen over het vrienden project kunt u ook bellen met 071 3672200