Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

QlikView opgenomen in visionairskwadrant van Gartner

Beoordeling gebaseerd op visie en implementatiepotentie

Amsterdam, 6 februari 2008 - QlikTech, toonaangevend leverancier van BI-software in het middelste marktsegment, maakt bekend te zijn opgenomen in het visionairskwadrant van Gartners 'Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms, 2008'1.

"Door de wijdverbreide adoptie door duizenden bedrijven van de meest uiteenlopende omvang is QlikView niet alleen uitgegroeid tot een bewezen oplossing, maar worden bedrijfsanalyses met behulp van QlikView door onze gebruikers zelfs als 'cool' ervaren", aldus Anthony Deighton, Senior Vice President Marketing bij QlikTech.

De bekroonde bedrijfsanalyseoplossing QlikView van QlikTech werkt net als het menselijk brein associatief en combineert gegevens uit de meest uiteenlopende bronnen en vertaalt die naar betrouwbare informatie op basis waarvan actie kan worden ondernomen. Deze gepatenteerde associatieve in-memory technologie leidt tot een intuïtief leerproces en zorgt ervoor dat QlikView eenvoudig kan worden aangepast. Met QlikView kunnen miljarden records in een oogwenk worden geanalyseerd, op hardwareplatforms die betaalbaar zijn.

De leveranciers in Gartners 'Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms, 2008' werden beoordeeld op basis van diverse criteria in de categorieën implementatiepotentie en visie. Factoren in de categorie implementatiepotentie waarnaar werd gekeken, waren onder meer concurrentiekracht van het product, het verkoopproces en de prijsstelling, marktgerichtheid, staat van dienst en klantbeleving. Factoren onder de noemer visie waren onder andere kennis van de markt, bedrijfsmodellen en strategieën ten aanzien van producten, marketing, sales, marktsectoren en regio's.

QlikTech neemt deel aan de door Gartner georganiseerde BI Summit in Amsterdam die van 5-7 februari wordt gehouden in het RAI Congrescentrum; CIO Michael Neff van Heidelberger Druckmaschinen AG zal woensdag 6 februari (10.45 uur, Zaal B) een presentatie verzorgen, getiteld 'In-Memory Analysis: Turbo Charge for Heidelberger's Global BI Strategy'.


1 Gartners 'Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms', 1 februari 2008, door James Richardson, Kurt Schlegel, Bill Hostmann en Neil McMurchy.

GARTNER WEBSEMINAR

INTRODUCTIE QLIKVIEW

QLIKVIEW GRATIS TRIAL

PERSARCHIEF

Over het Magic Quadrant

Het copyright voor het Magic Quadrant van 1 februari 2008 berust bij Gartner Inc. Voor het gebruik is toestemming verleend. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt gedurende een bepaalde periode. Het toont Gartners analyse van hoe bepaalde leveranciers presteren ten opzichte van de door Gartner gedefinieerde criteria voor de betreffende markt. Gartner beveelt geen enkele leverancier, product of dienst in het Magic Quadrant aan en adviseert technologiegebruikers niet om uitsluitend leveranciers uit het 'leiders'-kwadrant te selecteren. Het Magic Quadrant is enkel bedoeld als onderzoeksmiddel, niet als leidraad om tot een keuze te komen. Gartner wijst iedere garantie, expliciet of impliciet, met betrekking tot dit onderzoek van de hand. Hetzelfde geldt voor garanties wat betreft de beschikbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.

Over QlikTech

QlikTech, marktleider in innovatieve Business Intelligence-applicaties, levert geavanceerde en visueel-georiënteerde analyse- en rapportageoplossingen die snel te ontwikkelen, te implementeren en te gebruiken en makkelijk te onderhouden zijn. QlikView 8.0, QlikTechs paradepaardje, maakt gebruik van een next-generation, gepatenteerde, in-memory associatietechnologie voor een snelle analyse van meer dan een miljard records. De applicatie ondersteunt een open informatiearchitectuur voor een economisch verantwoorde inzet door organisaties van welke omvang dan ook. QlikViews click-driven, visueel interactieve interface is voor eindgebruikers eenvoudig om te (leren) gebruiken, waardoor iedereen betere informatie tot zijn beschikking heeft.

QlikTech, volgens IDC 's werelds snelst groeiende Business Intelligence-softwarebedrijf met ruim 7.300 klanten in 82 landen. Het hoofdkantoor van QlikTech, opgericht in Zweden, staat in Radnor, Pennsylvania (VS). Het bedrijf heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en Nederland en telt meer dan 500 partners wereldwijd.

Ingezonden persbericht