Ingezonden persbericht


Zakenreiziger ergert zich aan medepassagier

Utrecht, 6 februari 2008 - Uit onderzoek van BCD Travel blijkt dat veel zakenreizigers dezelfde ergernissen ervaren op de luchthaven en tijdens de vlucht. De top drie van ergernissen is vertragingen, medepassagiers en te weinig beenruimte.

Passagiers met teveel handbagage stoort de zakenreiziger

Een ruime meerderheid van 60% noemt medepassagiers als een bron van reisergernis. Zakenreizigers ergeren zich vooral aan luidruchtige passagiers, kinderen en passagiers met teveel handbagage. Het ontbreken van goede been- en werkruimte aan boord van het vliegtuig stoort ruim een kwart van de zakenreizigers. Een minderheid van 10% klaagt over de kwaliteit van het eten, slechte service en onvriendelijk cabinepersoneel.

Zakenreiziger houdt niet van wachten

Op de luchthaven zelf vindt 61% van de zakenreizigers vertragingen een grote bron van ergernis. Andere genoemde ergernissen zijn annuleringen, te krappe overstaptijden en lange rijen voor douane, inchecken en boarding. Voor veiligheidsmaatregelen blijkt veel begrip te zijn onder de reizigers. Hierover wordt nauwelijks geklaagd.


---

Over BCD Travel

BCD Travel is de Nederlandse marktleider in zakenreismanagement. Zij is leverancier in wereldwijde reislogistiek, en zorgt er door het stroomlijnen en vereenvoudigen van het totale reisproces voor dat haar klanten maximaal besparen op de kosten voor het zakelijk reizen. Wij helpen ondernemingen in het navigeren door het complexe zakenreislandschap met vele producten, diensten en leveranciers. BCD Travel opereert in 90 landen op vijf continenten en heeft een totaal verkoopvolume van 12 miljard US Dollars en een gecombineerd aantal arbeidskrachten wereldwijd van meer dan 12.000. Kijk voor meer informatie op www.bcdtravel.nl

Over BCD Holdings

BCD Holdings N.V. is een familiebedrijf, in 1975 opgericht door de heer John Fentener van Vlissingenen marktleider in de reisindustrie. BCD Holdings bestaat uit: BCD Travel (zakenreizen), Park 'N Fly (parkeren nabij luchthavens), TRX (reistechnologie) en Airtrade (toeristische reizen). Het bedrijf is actief in meer dan 90 landen met ongeveer 14.000 medewerkers en een omzet, inclusief franchising, van U.S.$ 13 miljard.

Ingezonden persbericht