Gemeente Heerlen

Unieke overkapping busstation
Japanse Blauwe Regen bedekt stalen boogconstructie

In februari starten de eerste bouwwerkzaamheden van het busstation in Heerlen. De stalen boogconstructie over dit nieuwe busstation is binnen de plannen van het Vervoersknooppunt Maankwartier zeer bijzonder te noemen.

Naar een ontwerp van Michel Huisman overkapt een grote stalen boogconstructie, die doet denken aan een rozenboog, het busstation. De boog wordt bedekt met de Japanse Blauwe Regen, de "Wysteria floribunda Macrobotrys", waardoor er meer groen in het gebied komt. In de boog worden de elementen verwerkt die nodig zijn voor een busstation, zoals bijvoorbeeld reclamevoorzieningen, bankjes en de reizigersinformatie.

De gemeenteraad heeft begin januari ingestemd met de overkapping van dit nieuwe busstation en koos nadrukkelijk voor een vernieuwend ontwerp in plaats van een traditioneel busstation met bushokjes.

De werkzaamheden worden in het komende halfjaar uitgevoerd en zijn in juli gereed. Op de website www.maankwartier.info is een filmpje met een impressie van het nieuwe busstation te bekijken.

Gemeente Heerlen, 6 februari 2008
Afdeling Communicatie
Marlie Dix, 045-5604364
Algemeen persnummer: (045) 5604070
Persnummer buiten kantooruren: 06 - 30731041
e-mail: persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --