Ingezonden persbericht


Canon Europa benoemt Ryoichi Bamba
tot nieuwe President en CEO

Londen, 6 februari 2008 - Canon Europa, internationaal marktleider in digitale beeldverwerking, heeft Ryoichi Bamba benoemd tot President en CEO. Deze benoeming is met ingang van 1 februari van kracht. Bamba volgt Hajime Tsuruoka op, die deze toppositie zeven jaar heeft bekleed. Canon's nieuwe CEO is afkomstig van Canon USA, waar hij Executive Vice President en General Manager van de Imaging Systems Group was. In deze hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor de marketing van Canon's productlijn voor kantoorautomatisering. Als CEO zet Bamba zijn internationale ervaring in met als doel in alle sectoren en markten van Canon Europa groei te realiseren. Ryoichi Bamba wordt opgevolgd door Tamotsu Nakamura, de huidige bestuursvoorzitter en CEO van Canon Canada.

Bamba staat aan het roer van een internationale onderneming die in 2007 een recordomzet en -winst realiseerde en op dit moment de hoogste bijdrage levert aan de totale winst van de Canon Inc. Groep. Ryoichi Bamba kijkt terug op een succesvolle carrière van ruim 35 jaar bij Canon. In deze periode werkte hij vele jaren samen met Hajime Tsuruoka in Tokyo en Europa. Bamba was eerder voor Canon Europa werkzaam, onder meer op het terrein van productmarketing. Daarnaast was hij als General Manager van Canon Italië verantwoordelijk voor kantooroplossingen. Bamba slaagde er onlangs nog in een recordverkoop van kopieerapparaten in de Verenigde Staten te realiseren: daarmee bereikten ze het hoogste marktaandeel van de Canon Groep wereldwijd.

'Onderneming van wereldklasse'
"Canon Europa is een zeer succesvolle pan-Europese organisatie. De uitstekende financiële resultaten over 2007 illustreren dit. Ik beschouw het als mijn taak voort te bouwen op dit succes, wat ook betekent dat we de samenwerking tussen Canon Europa, Canon Inc. en andere internationale regio's verder zullen versterken. Dit sluit aan op de ambitie van Canon uit te groeien tot een onderneming van 'wereldklasse', aldus Ryoichi Bamba.

Over Canon Europa
Canon Europa is onderdeel van Canon Inc. in Japan, wereldleider in innovatie en leverancier van imaging en Imaging Technology Solutions voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. De focus van Canon Europe ligt op twee specifieke markten: Business Solutions (het ontwikkelen van IT-producten, oplossingen en services voor kantoor- en professional print omgevingen) en Consumer Imaging (foto, video, Bubble Jet printers, scanners, faxen en multifunctionals). Canon Europa biedt daarnaast industriële producten aan, waaronder lenzen voor tv-camera's, semiconductors en medische apparatuur. Canon Europa heeft ruim 11.000 medewerkers in dienst in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).