Ingezonden persbericht


de SIMS EILANDVERHALEN VAN ea VOOR DE PC LIGT in de winkels

Help je Sim te overleven en een nieuw leven op te bouwen op een tropisch eiland in deze laptop-vriendelijke game

SCHIPHOL-RIJK, 6 februari 2008 - Electronic Arts Inc. (NASDAQ: ERTS) maakt vandaag bekend dat De Sims(TM) Eilandverhalen voor de PC in Europa in de winkels ligt. De boeiende personages en meeslepende verhaallijnen van De Sims Eilandverhalen staan garant voor een flinke dosis plezier voor zowel nieuwe als ervaren spelers van De Sims. Voor het eerst in een pc-versie van de game verlaat je Sim de stedelijke jungle en belandt op een onbekend eiland met zandstranden, groene lagunes, explosieve vulkanen en nog veel meer!

De Sims Eilandverhalen is de derde game in de reeks De Sims Verhalen, een serie makkelijk speelbare laptopgames uit De Sims-franchise van EA. In De Sims Verhalen krijgen fans de kans om creatief te zijn en kunnen ze, terwijl ze de game in een apart venster spelen, contact onderhouden met vrienden en vriendinnen via instant messenger en e-mail! Net als het erg vermakelijke De Sims 2 op een Onbewoond Eiland, dat vorig jaar voor consoles en handhelds verscheen, kenmerkt De Sims Eilandverhalen zich door het makkelijk speelbare speltype 'Verhaal', waarmee je een Sim laat overleven op een tropisch eiland en een nieuw bestaan laat opbouwen.

Aan het begin van De Sims Eilandverhalen ontmoet je Jessica, een Sim die op een onbewoond eiland is aangespoeld en niets meer bezit, behalve een hutkoffer en een bijl. Jessica begint aan haar tocht in een omgeving waarin niet veel meer te zien is dan orang-oetangs, lagunes en vissen en moet zien te overleven of ontsnappen. Op het eiland ontmoet Jessica inheemse bewoners en andere schipbreukelingen, waarmee ze een bloeiende gemeenschap hoopt op te bouwen. Om dat voor elkaar te krijgen, moet ze allerlei taken onder de knie krijgen, zoals vissen met een speer, jagen, vuur maken en meer!

"We zijn erg enthousiast over het feit dat we met De Sims Eilandverhalen spelers kunnen laten genieten van paradijselijke, tropische omgevingen. Of je nu door het weelderige, groene oerwoud aan het struinen bent of een duik neemt in de oceaan op zoek naar je volgende maaltje, De Sims Eilandverhalen is de perfecte manier om het leven op een eiland van achter je laptop te beleven," aldus Rod Humble, hoofd van de The Sims Studio. "De Sims Eilandverhalen, een unieke pc-versie van de game, kenmerkt zich ook door de traditionele De Sims-gameplay met een open einde. Je kunt het tropische leven dat je voor je Sim hebt gecreëerd dus permanent voortzetten!"

Alle delen uit de reeks De Sims Verhalen hebben een PEGI-classificatie van 12+ en zijn op zichzelf staande producten waarvoor je geen andere delen uit de De Sims-bibliotheek nodig hebt. Je kunt de game gewoon op je laptop installeren en meteen spelen.

###
Over De Sims
Sinds de introductie van De Sims-gamereeks in februari 2000 zijn er 90 miljoen exemplaren van de game verkocht, een indrukwekkend aantal. De De Sims-reeks is vertaald in 22 talen en werd binnen de kortste keren over de hele wereld populair en zelfs een cultureel fenomeen. Bezoek voor meer nieuws over de De Sims-franchisetitels http://www.desims.nl. Surf naar http://www.desims2.nl om de hipste De Sims 2-creaties van onze communityleden te bewonderen.

Over Electronic Arts
Het hoofdkantoor van Electronic Arts (EA) bevindt zich in Redwood City, Californië. EA is wereldleider op het gebied van interactieve entertainmentsoftware. Het bedrijf werd opgericht in 1982 en ontwikkelt, distribueert en geeft wereldwijd software uit voor videogamesystemen, personal computers, mobiele telefoons en internet. Electronic Arts brengt zijn producten onder vier merknamen op de markt: EA SPORTS(TM), EA(TM), EA SPORTS BIG(TM) en POGO(TM). In het fiscale jaar 2007 boekte EA een omzet van 3,09 miljard dollar en bracht het 24 titels uit waarvan meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. EA's homepage en online gamesite vind je op www.eagames.nl. Meer informatie over de producten van EA en volledige teksten van persberichten vind je op http://info.ea.com.

EA, EA SPORTS, EA SPORTS BIG, POGO, The Sims en De Sims zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Electronic Arts Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle handelsmerken zijn het eigendom van de betreffende eigenaren.

Perscontact:

Eline Bol & Lodewijk Rondeboom
Pride PR voor Electronic Arts
+31 71 568 00 28
ea@pridepr.nl