Ingezonden persbericht


Mailen en nieuws lezen grootste gemis als
Nederlander niet online kan zijn

Liever laptop met internet dan partner mee naar onbewoond eiland

KPN Nieuws

Datum
6 februari 2008

Nummer
009

KPN introduceert mobiel internet op de laptop nu ook voor de consument. KPN Mobiel Internet Laptop voorziet in de groeiende behoefte van consumenten om altijd en overal met de laptop te kunnen e-mailen en internetten. 76% van de Nederlandse laptopgebruikers wil het liefst overal en altijd online zijn, zo blijkt uit onafhankelijk representatief onderzoek* onder ruim 500 consumenten. Het grootste gemis als men niet online kan zijn, is mailen (92%) en het nieuws lezen (38%). Jongeren onder de 30 jaar missen msn aanzienlijk meer dan de oudere respondenten en vrouwen missen hyves en online shoppen net iets meer dan mannen. Hoe belangrijk internet voor hen is, blijkt ook uit het feit dat bijna 30% van de Nederlandse laptopgebruikers liever een laptop met internet meeneemt naar een onbewoond eiland dan de eigen partner. Vooral vrouwen laten hun geliefde thuis.

"Voor de consument was het tot voor kort nog relatief duur om overal en altijd op de laptop over mobiel internet te beschikken. Nu mobiel internet op de laptop zich bewezen heeft in de zakelijke markt wil KPN dit product - na mobiel internet op de telefoon - ook bereikbaar maken voor consumenten. Met drie nieuwe consumentenabonnementen voor op de laptop speelt KPN duidelijk in op de groeiende vraag naar mobiel internet; óók voor niet-zakelijke gebruikers. Hiermee bieden we de consument dus de vrijheid om ook op zijn laptop overal te kunnen internetten en e-mailen. Met KPN 'Laptop Instap' bieden we momenteel het voordeligste consumentenabonnement in de markt" aldus Marco Visser, directeur van KPN Mobiel Nederland.

Afbeeldingen zijn aanklikbaar voor hoge resolutie afbeeldingen.

Met de laptop naar bed
Voor de meeste gebruikers is de laptop een maatje dat het liefst overal mee naar toe gaat. Het merendeel van de laptopgebruikers neemt de laptop mee buitenshuis (81%) en 6 op de 10 maakt dan wel eens gebruik van internet. 'Gekke' plekken waar men de laptop thuis gebruikt zijn in bed 57% en op de wc 10,5%. Het zijn vooral mannen, jongeren en hoger opgeleiden die erg mobiel zijn met de laptop en deze op relatief veel locaties gebruiken, zoals het openbaar vervoer en horecagelegenheden of in de auto (in de file). Van alle ondervraagden gebruikt tweederde de laptop het meest thuis op de bank, het bureau (59%) of in de tuin of op het balkon (44%). Ondanks de revolutie in mooi vormgegeven laptops en de populariteit van de MacBooks ziet slechts 10% de laptop als een accessoire of gadget. Vooral jongeren en mannen beamen dit.

Over KPN Mobiel Internet Laptop
KPN introduceert drie consumentenabonnementen voor mobiel internet op de laptop. De abonnementen 'Laptop Totaal' en 'Totaal Plus' kosten ¤ 35,00 en ¤ 45,00 per maand. Hiermee kan de gebruiker zorgeloos (geen bundel limiet) en snel (HSPA netwerk) e-mailen en internetten. Wie op zoek is naar het voordeligste mobiel internet abonnement naast een bestaande breedband aansluiting, kiest dus nu voor KPN 'Laptop Instap'. Voor ¤17,50 per maand (¤14,71 ex BTW) biedt dit abonnement eveneens een hoge snelheid. De bundellimiet bedraagt 200 MB per maand. Hiermee kan men ongeveer 10.000 mails verzenden en ontvangen of bijvoorbeeld 1.000 websites bekijken. KPN Mobiel Internet Laptop is geschikt voor alle laptops en Apple MacBooks met een USB poort.

KPN Mobiel Internet Laptop is verkrijgbaar bij de eigen verkoopkanalen van KPN zoals Primafoon, www.kpn.com en telefonisch via 0800-0105, evenals vele externe retailers. Meer informatie en verkrijgbaarheid op www.kpn.com/mobielinternet.


* Online onderzoek uitgevoerd door PanelWizard eind januari 2008 onder 506 mannen en vrouwen van 18 jaar en ouder met een laptop.


- Einde Bericht -

Achtergrondinformatie (