Centric KSI


-PERSBERICHT-
Vakbonden bijten in het zand in procedures tegen Centric

Brussel, 6 februari 2008 - ICT-Dienstverlener Centric werd begin januari door de belgische vakbonden voor de rechtbank gedaagd in het kader van de sociale verkiezingen. de rechtbank heeft de vakbonden in het ongelijk gesteld.

Volgens de vakbonden miskende Centric de Belgische wetgeving door de activiteiten op te splitsen in kleinere vennootschappen. Zij vroegen de Arbeidsrechtbank te Antwerpen om tien Centric-vennootschappen te verplichten samen een ondernemingsraad op te richten. De Arbeidsrechtbank te Antwerpen oordeelde dat Centric niet verplicht is om een ondernemingsraad op te richten voor de tien vennootschappen.

De vakbonden hadden ook voor de Arbeidsrechtbank te Brussel een procedure opgestart. Er werd gevraagd een recent opgerichte vennootschap met ex-APEM-werknemers toe te voegen aan twee bestaande vennootschappen voor de oprichting van een preventiecomité. De vakbonden meenden ook dat de werkgeversafvaardiging in het preventiecomité moest bestaan uit managers van de Nederlandse moedervennootschap en niet uit de lokale managers in Zaventem. De Arbeidsrechtbank te Brussel oordeelde dat hier niets van waar is en wees beide vorderingen af.

Centric vindt het ongehoord dat de vakbonden tijdens de procedures verklaringen hebben afgelegd aan de pers waarin het bedrijf met scherpe bewoordingen werd aangevallen. De vakbonden spraken van "omzeiling, manifeste miskenning en ontduiking van de wetgeving". Feit is dat de vakbonden nu over de gehele linie in het ongelijk zijn gesteld. Centric voelt zich dan ook gesterkt door de uitspraken van de arbeidsrechtbanken te Antwerpen en te Brussel waarbij de vorderingen van de vakbonden integraal werden afgewezen.



Centric KSI