Ingezonden persbericht


fring lanceert nieuwe, uitgebreide versie ...it's fringing freedom!

Nu ook gratis bestanden uitwisselen van mobiel naar mobiel of van mobiel naar pc

Bunnik, 6 februari 2008 - fring lanceert de nieuwe, uitgebreide versie van zijn applicatie. Met fring kan iedereen gratis bellen en chatten met bijna elke mobiele telefoon met een internetdataverbinding. Deze software is gratis te downloaden en te gebruiken via www.fring.com. De fring-update bevat talloze nieuwe functies, zoals verbeterde chatmogelijkheden, bestandsuitwisseling en extra taalkeuzen. Met fring kan iedereen met een geschikte mobiele telefoon1 praten, chatten en contact leggen met andere fring-gebruikers (fringers) en met vrienden in alle belangrijke online communities. Sinds de lancering van fring in 2007 heeft deze dienst zich in rap tempo ontwikkeld. Met de introductie van deze 'next-generation'-versie schudt fring zijn mobiele VoIP-imago van zich af. fring is geëvolueerd tot een op zichzelf staande mobiele internetdienst en -community.

fring bevat nu ook de mogelijkheid tot bestandsuitwisseling. Hierdoor kunnen fringers onderling muziek, foto's, video's en andere bestanden delen. Dit kan van fring naar fring, van fring naar MSN en van MSN naar fring. Meer mogelijkheden zullen binnenkort volgen. Voor bestandsuitwisseling is geen MMS, kabel, Bluetooth of infrarood nodig. En aangezien fring contact legt met andere telefoons via de dataverbinding, kost de overdracht van bestanden binnen het data-abonnement niets extra's. fringers kiezen eenvoudig of ze bestanden versturen van fring-mobiel naar fring-mobiel of via hun pc met MSN.

fringers voeren gesprekken over de internetverbinding van hun mobiele telefoon. Daarnaast chatten zij real-time in plaats van te sms'en. Chatten op de mobiele telefoon kan met fring-, Skype-, MSN Messenger-, Google Talk-, ICQ-, Twitter- en nu ook Yahoo!- en AIM-vrienden. Dit alles met de vertrouwde icoontjes die aangeven of een contactpersoon online is, tijdelijk afwezig, in gesprek, offline, en/of achter de pc zit. De nieuwe fring-versie bevat verbeterde chatfuncties en een grafische interface die is ontleend aan de pc-omgeving. Zo krijgt de fringer een real-time waarschuwing wanneer iemand uit het adressenboek online is, kan hij real-time zijn berichten typen en makkelijker navigeren tussen de verschillende chatvensters.

fringers kunnen eveneens de fringME!-widget downloaden en activeren op webpagina's naar keuze. Hiermee is een fringer bereikbaar vanaf elke pc via de eigen webpagina, blog, e-mailhandtekening, MySpace en binnenkort ook Facebook. fringers met de fringME!-widget op hun webpagina en GPS op hun mobiel kunnen de widget ook real-time laten aangeven waar ze zich bevinden via een Google Maps-pop-up.

fring is in 2007 fenomenaal gegroeid en heeft gebruikers in meer dan 160 landen. Daarom is de nieuwe versie uitgebreid naar zeven talen. fring is er nu in het Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Russisch en Chinees. fring biedt een andere kijk op mobiele telefonie en zorgt ervoor dat fringers het maximale uit mobiel internet halen.

Avi Shechter, medeoprichter en CEO van fring: "Mensen met een mobiele telefoon zijn duidelijk aangetrokken tot geavanceerde apparaten. Vreemd genoeg gebruiken ze dan alleen de meest voor de hand liggende functies. Wij zijn ervan overtuigd dat de mobiele telefoon in de nabije toekomst het centrale internetcommunicatiemiddel wordt. fring doorbreekt de traditionele grens tussen vaste- en mobiele-internetomgevingen. Hierdoor wordt het voor mensen makkelijker dan ooit om in contact te blijven met hun online vrienden en communities. Dit levert een optimale en spannende mobiele internetervaring op. We zijn getuige van een kleine revolutie: fring verandert de manier waarop mensen dagelijks communiceren met hun mobiel en via internet. fring vergroot de keuze- en mobiele vrijheid, fringers bepalen zelf hoe ze contact met elkaar willen leggen."

fringers kunnen blijvend profiteren van:

* gratis lokaal en internationaal bellen (VoIP) met gebruik van de mobiele-internetverbinding;
* real-time chatten met alle instant messaging-vrienden;
* één telefoonboek waarin alle mobiele en online community-vrienden zijn geïntegreerd (fring, Skype, MSN Messenger, GoogleTalk, ICQ, Twitter en nu ook Yahoo! en AIM);
* direct zicht op welke vrienden online zijn dankzij de contacticonen met kleurcodes;
* tegen lage kosten bellen naar vaste en mobiele nummers met SkypeOut- of SIP-account.

Het enige wat nodig is, is een geschikte mobiele telefoon en een internetverbinding - WiFi, 3G, GSM, GPRS of EDGE. De nieuwe fring-versie is te downloaden via www.fring.com.

####


1 fring functioneert op alle Nokia Symbian Series 60-toestellen, Sony Ericsson UIQ Smartphones, Windows Mobile Devices, waartoe momenteel circa 450 mobiele handsets behoren. Voor de complete lijst, check www.fring.com.

Opmerkingen voor de pers

* fring, fringers, ' fring a friend' en het fring-logo zijn handelsmerken van fringland Ltd.
* Andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.
* fring is onafhankelijk van en niet gelieerd aan de eigenaren van deze handelsmerken.
* Het 'Symbian'-handelsmerk is eigendom van Symbian Software Ltd.
* Dit product maakt gebruik van Skype(TM), maar is niet gelieerd aan en gecertificeerd door Skype.

Over fring

fring(TM) is een mobiele VoIP-dienst (Voice over Internet Protocol). Met fring kunnen fringers gratis bellen en chatten over mobiele data- en WiFi-netwerken. fring is geoptimaliseerd voor 3G-netwerken, EDGE, GPRS en WiFi. fringers betalen geen abonnementskosten en geen bel- en chatkosten; ze betalen alleen de kosten van de databundel aan hun mobiele aanbieder. De fring-applicatie is platformonafhankelijk, er is geen extra hardware voor nodig en het is niet afhankelijk van WiFi-bereik. fring werkt probleemloos samen met diensten als MSN Messenger, Skype, GoogleTalk, ICQ en Twitter, en honderden SIP-aanbieders. Dit biedt fringers de mogelijkheid om voor elk contact (bellen en chatten) het optimale netwerk te kiezen. Kijk voor meer informatie op www.fring.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Lammers van Toorenburg Benelux PR

Stella Jansen / Jasper Koek

Tel.: +31 (0)30 65 65 070

E-mail: fring@lvtpr.nl