Port of Rotterdam

Overeenkomst P&O Ferries en Stena Line voor stuwadorings werkzaamheden in de Europoort

04-02-2008

Europoort/Hoek van Holland, 4 februari 2008 - P&O Ferries en Stena Line zijn overeengekomen dat Stena Line de stuwadorings werkzaamheden voor haar schepen op de Westbank terminal van P&O Ferries in de Europoort zal overnemen. Sinds 2002 verzorgde P&O Ferries die terminalactiviteiten voor Stena Line onder het zogenaamde Port Service Agreement. P&O Ferries zal op haar beurt de activiteiten voor haar eigen schepen op de Eastbank terminal in de Europoort uitbreiden door de huur van extra kadeterrein van het Havenbedrijf Rotterdam.

In het kader van de transactie zal Stena Line een aantal betrokken terminalmedewerkers van P&O Ferries, de Westbank terminal gebouwen, het materieel en de huur van het kadeterrein overnemen.

Volgens Stena Line directeur Pim de Lange biedt het in eigen beheer nemen van de stuwadorings werkzaamheden het bedrijf een grotere flexibiliteit en een beter perspectief voor de toekomst: "Met een eigen terminal nemen we onze toekomst in eigen hand. We zullen beter in staat zijn om als Stena Line in te spelen op onder meer de groei van de vrachtmarkt op de Noordzee en het in gebruik nemen van nieuwe schepen en routes."

Andrew Francis, general manager van P&O Ferries in de Europoort toonde zich eveneens verheugd met de overeenkomst tussen beide bedrijven: "De overgang van de activiteiten naar Stena Line heeft geen nadelig effect op de werkgelegenheid van onze medewerkers. Bovendien geeft de nieuwe situatie ons de gelegenheid om ons verder te richten op de uitbreiding van onze activiteiten op de Eastbank terminal."

Zowel P&O Ferries als Stena Line hebben de ondernemingsraad van hun bedrijf om advies gevraagd en de vakbonden geïnformeerd. Het huidige Port Service Agreement loopt af op 1 augustus 2008. Op die datum moet de overdracht van de activiteiten plaatsvinden.